Kövessen minket a Facebookon!

Személyes márka felépítési tippek a LinkedIn-en

A személyes márka nem újkeletű fogalom, mégis hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla. Rengeteg sablon, szabálykövetés és szakmai javaslat között gyakran elvész a céged, személyek egyedisége, különlegessége. Te kihasználod a márkaépítés lehetőségét?

Ha tudatosan foglalkozol ezzel a témával, akkor a karriered, a munkád, a vállalkozásod sokkal relevánsabb kapcsolatokra, vásárlókra tehet szert, jobban bevonzhatja a jó lehetőségeket. A LinkedIn-nek hatalmas szerepe lehet ebben a személyes márkaépítő tevékenységben. Nézzünk meg most 7 tartalommarketing stratégiát, ami a márka fellendítését célozza LinkedIn-en.


Teremts értéket!


Ami megkülönböztethet téged a LinkedIn több százezer másik felhasználójától, az az lehet, hogy olyasmit mutatsz nekik, ami ellenállhatatlanul vonzó, fontos és hasznos. Ezért cserébe az érdeklődő hajlandó időt, energiát szánni a tartalmaidra, eseményeken részt venni, végső soron pedig fizetni is a tudásért. A LinkedIn Live, a szemináriumok, konzultációk, virtuális események, élő coaching és a videófeltöltés is jó eszköz lehet a nyilvános előadásokhoz.


Ne feledkezz meg az iparágad szóvivőiről


Az adott iparág influenszerei, arcai, alkotói nagy hatalommal bírnak a te szemszögedből is: sokan követik őket. Ha bejegyzéseidben őket is megemlíted, őket is ajánlod, így hitelesebbé válhatsz, felkészültebbnek tűnhetsz.


Segíts másoknak is a LinkedIn karrierben!


A hírességek felsorakoztatásával ellentétben az ismeretlen nevek megemlítése is jó fényt vethet rád. Ha őszintén tiszteled egy-egy kezdő, pályakezdő munkatársad vagy nemzetközi ismeretségedet egy bizonyos témában nyújtott teljesítményéért, akkor nyugodtan felkarolhatod és segíthetsz neki! Nálad friss, különleges tartalom születhet, neki pedig több ismeretséget hoz a konyhára a te nagyobb követőtáborod.


Mutass együttérzést mások felé!


A közösségépítésben nélkülözhetetlen, hogy empátiával és megértéssel fordulj a környezetedhez és alaposan megismerd a fontosabb szereplőket. Az sem mindegy, hogy kikkel veszed körül magad, hiszen ez jó és rossz értelemben is meghatározhatja, milyen irányba tartasz és milyen a megítélésed.


Valld be, ha hibáztál!


Mesélj arról is a hallgatóságodnak, hogy mi az, ami nem sikerült. Mikor, hol, hogyan gondolod, hogy rossz döntést hoztál, hogyan babráltak ki veled a körülmények illetve hogyan lábaltál ki a nehézségekből. Ez nem csak kíváncsivá és együttérzővé teszi a közönségedet, de emberivé tesz a szemükben, ami fontos a bizalom kiépítéséhez.


Maradj önmagad!


Ahogyan a legelején is említettük, fontos, hogy sok jó tanácsot megfogadj, a személyiségedet és a stílusodat azonban ne áldozd fel a megfelelési kényszer oltárán, mert épp a lényeget rontanád el ezzel! Hosszútávon unalmas és fenntarthatatlan, ha elvész az egyéniséged a tartalomból.


Oszd meg újra a régi jó témákat!


Nem csak lustaságból, hanem stratégiai szempontból is érdemes néha-néha elővenni a régi, jól sikerült bejegyzéseket. Az újabb követőid így friss tartalomhoz jutnak, a régiek ismerősként, nosztalgikusan vagy épp újabb szemmel tekinthetnek ezekre.

Sok sikert a LinkedIn-en innen és LinkedIn-en túl!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média