Kövessen minket a Facebookon!

Új helymeghatározási funkciót vezettek be a Snapchaten

Mostantól kiválaszthatod, hogy kik láthatják az aktuális tartózkodási helyed Snapchaten. Ugyanis az applikáció egy olyan frissítést fejlesztett ki, aminek segítségével privát beszélgetéseken belül oszthatod meg, hogy hol jársz éppen. Ám vegyes érzések övezik az új funkciót. Ebben a cikkben kifejtjük, hogy miért.


Az ötlet nem teljesen új


A Snapchaten már 2017 óta meg lehet osztani az aktuális tartózkodási helyet. Felmerülhet a kérdés, hogy akkor mi változott a frissítéssel? Nos, 2017 óta úgy lehet megosztani a tartózkodási helyet, hogy ahhoz minden ismerős hozzáfér. Ezzel szemben az új funkció segítségével a tartózkodási helyet privát beszélgetéseken belül lehet majd megosztani.


Erősítheti a személyes biztonság érzését


A Snapchat az „It’s on Us” amerikai nonprofit alapítvány közreműködésével fejlesztette ki az új frissítést a kampuszokon történő szexuális erőszak elleni harc szellemében. A funkciónak az a célja, hogy nagyobb biztonságot tudjon nyújtani felhasználói számára.

A helymegosztást engedélyezhetjük barátaink és családtagjaink számára, ezért egy esetleges támadás, baleset vagy egyéb probléma esetén gyorsabban érkezhet segítség.

A helymeghatározás alapvetően kikapcsolt állapotban van az alkalmazásban, így nekünk kell bekapcsolnunk a működéséhez. Azt is be kell állítani, hogy mennyi ideig legyen bekapcsolva, ezen az időkorláton túl automatikusan kikapcsol.

Veszélyeket is hordozhat magában a frissítés. Ugyan a funkciót pont azért fejlesztették ki, hogy segítse az erőszak elleni harcot, ennek ellenére egyes esetekben pont, hogy eszköz lehet az erőszakban. Ugyanis bántalmazó párkapcsolatokban az agresszív fél ráveheti a párját, hogy állandó jelleggel bekapcsolva tartsa a helymeghatározást, ezzel növelve felette a kontrollt.

Kellene segítség az online marketing tevékenységedhez? Akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média