Kövessen minket a Facebookon!

Hivatalos események a LinkedIn-en

A LinkedIn fejlesztőcsapata tavaly novemberben jelentette be egy olyan opció fejlesztését az oldalon, amely a Facebook eseményekhez hasonló eventek létrehozását teszi lehetővé.

A funkciót nemrégiben élesítették, így mostantól a cégek hivatalos eseményeket, találkozókat vagy akár interjúkat is szervezhetnek a közösségi oldalon.


Egyszerű, ám nagyszerű opció


Az új lehetőség az oldalon található közösség panel alatt kapott helyet, és használatával könnyedén, akár a mobilos applikáció segítségével is kreálhatunk hivatalos, munkával kapcsolatos eventeket. A LinkedIn események létrehozása ugyanis alig telik többe néhány kattintásnál.

Nincs más dolgunk, mint megadni a készülő rendezvény nevét valamint az olyan alapvető adatokat, mint az időpont, a helyszín és egy ismertető leírás az eseményről. Ezután már meg is hívhatjuk kapcsolatainkat, vagyis megoszthatjuk újdonsült eseményünket a LinkedIn hírfolyamában.

Ezután az event oldalán már könnyedén nyomon követhetjük azt, hogy kik igazoltak vissza, hány vendégre számíthatunk és alapvetően milyen az érdeklődés az általunk kreált rendezvény iránt.


Az a csoda, hogy eddig nem létezett


Az új LinkedIn opció nagyban hozzájárul az oldalon zajló közösségépítéshez. Éppen ezért sokan nem is értik, miért nem képezték az események a korábbiakban is a LinkedIn felületének szerves részét. Ez persze valószínűleg a szervezéssel járó adatbiztonsági kérdések miatt volt idáig így.

Jelenleg azonban úgy tűnik, az oldal új funkciója teljesen biztonságos és sem az eventek szervezőinek, sem pedig a résztvevőknek nem kell tartania attól, hogy személyes adataik rossz kezekbe kerülnének vagy kiszivárognának.

Nem ez az egyetlen újdonság persze. A közelmúltban például mi is foglalkoztunk már a LinkedIn megújuló hirdetési funkcióival. Úgy tűnik tehát, hogy az egyik legnagyobb, munkaközpontú közösségi oldal fejlesztői egyre inkább kezdik felfedezni a platformjukban rejlő, rengeteg lehetőséget.

Ha úgy érzed, hogy a közösségi média egy labirintus, keress minket és mi segítünk kivezetni belőle!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média