Kövessen minket a Facebookon!

2021-es tervezés az üzleti közösségi média felületen

Sokan azt sejtik, hogy 2021-ben a LinkedIn még az eddigiekhez képest is nagyobb népszerűségre tesz szert és az üzleti vállalkozások, a B2B területek fókuszpontjává válik. Az elmúlt napokban új statisztikákat közöltek, melyek rávilágíthatnak az oldal aktív használatának fontosságára.

Már 2020-ban is nagyot nőttek mind felhasználószám (idén már több, mint 722 millió felhasználó), mind bevétel szempontjából, és az egyik tipikus példái a covid járvány során is erősödő platformoknak. Valljuk be, ez igen szép teljesítmény, érdemes lehet megnézni, mi az, amit jól csinálnak, és mi az, amit idén Neked is érdemes elkezdened, ha eddig még nem tetted!


Mi okozhatja a népszerűséget?


Ha csak a 2020-as év növekedését vesszük alapul, hamar arra a következtetésre juthatunk, hogy a munkanélküliségi ráták emelkedésével egyenes arányban az álláskereső portálok népszerűsége is emelkedik. Egyre több Y és Z-generációs fiatal keres munkát, melyhez szívesen választja az online felületeket, különösen karantén idején.

Említhetjük azt a tendenciát is a LinkedIn sikereinek margóján, hogy egyre többen szeretnének irodai munkát végezni, irodai, multi környezetet, megbízható, stabil cégeket keresnek. A másik oldalon pedig a HR szakemberek alapvető kelléke a LinkedIn Prémium illetve a beszerzők, a vállalkozást vezetők, igazgatók és különleges szegmensek specialistái is szívesen osztják meg gondolataikat úgy, hogy az a több ezer ismerősükhöz, majd megosztások révén a világ bármely szegletébe eljuthasson.


Mik voltak a legfontosabb adatok?


  • Másodpercenként 3 új szakmai profil regisztrál a LinkedIn-en!
  • 2,9 millió csoport működik jelenleg, mely iparági érdekeltség vagy érdeklődési kör alapján kategorizál.
  • Robbanásszerűen nő a videók és a képi tartalom mennyisége!
  • 2020 március óta a LinkedIn Live stream használata 89%-al emelkedett!
  • 6,3 milliárd virtuális eseményt szerveztek LinkedIn-en tavaly.
  • Az elmúlt évben 60%-al több kontent született, mint korábban.

Amit a jövőre nézve mindenképp érdemes megfontolni, ha még nem használod szakszerűen a LinkedIn-t, hogy az elmúlt 12 hónapban a B2B üzletág 96%-a használta a LinkedIn-t információmegosztásra. A fizetett hirdetés dupla eredményt hozhat! Általában kétszeresére növeli az érdeklődés és az elköteleződés mértékét is.

Kérdésed van? Szívesen válaszolunk!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média