Kövessen minket a Facebookon!

2021 legfontosabb 6 közösségi média trendje

Vajon a jelenlegi közösségi média stratégiád mennyire van összhangban a nemzetközi trendekkel? A globálisan is legjellemzőbb csapásvonalakat soroljuk fel ebben az írásunkban. Mind az audio, mind a vizuális és persze az audiovizuális tartalom is előtérbe helyeződött a korábbiakhoz képest.

A vásárlási szokások, a munkavégzés, az időbeosztás, a sportolás és tanulás, de még a jellemzően személyes jelenlétet igénylő szolgáltatások, mint az orvoslás vagy a színházi élet is a virtuális felületeken volt kénytelen fejlődni. A tech.co által is tárgyalt 6 fontos trendet szedjük most össze, amik a 2021-es évben várhatóan pozitívan befolyásolhatják a social media megjelenésünket.   


Ok boomer


A feltörekvő generációk sajátos módon és egyre elsöprőbb tempóban lepik el a világhálót. 2021-ben már bizony bőven netszörfölnek a 2010 után születettek, akik valljuk be az elmúlt időszakban csak még több időt töltöttek digitális tartalommal. A Facebook külön hirdetési stratégiát is ajánl a baby boomer nemzedék eléréséhez.


TikTok mánia


Szorosan kapcsolódva az előző gondolathoz: egyre népszerűbb a TikTok, ami jellemzően a tizenévesek territóriuma és ha valahol, akkor itt könnyen megtalálhatod ezt a korosztályt. Bár idősebbek is akadnak az oldalon, tartalomgyártóként a rövid, könnyen emészthető videók hatását kihasználva.


E-kereskedelem 0-24


Nem véletlen ismerjük ennyien Jeff Bezos nevét, aki sokáig a világ leggazdagabb embere volt. A tavalyi évben az online vásárlás drasztikusan emelte a kisebb és nagyobb webshopok forgalmát egyaránt. Mivel már egy éve tart a járványhelyzet, várható, hogy az eddig kialakult szokásainkat részben ezután is megtartjuk.


Videó, videó, videó!


Nem csak a TikTok, maga a videós műfaj is megállíthatatlan térhódítást visz véghez. Mind a videómegosztók, mind a platformok, a cloud alapú rendszerek, a rögzített videókonferenciák, iskolai előadások mind-mind ilyen irányba mutatnak. A hagyományos televíziót messziről kerülik a mai tizenévesek, sokkal nagyobb kontrollt ad a kezükbe a közösségi média és egy okostelefon.


VR és AR


A virtuális valóság és a kiterjesztett valóság széleskörű használatának elterjedése a küszöbön van. Már nagyon sokan használják, használjuk, de egy nagyobb robbanás még várat magára. Nem mellesleg a Facebook sem áll rosszul ezen a téren, hiszen hozzájuk tartozik az Oculus nevű márka.


A márkahang, a márka személyisége


Nehéz egy ilyen fogalmat – márka – pontosan körülírni, de mégis szembetűnő az a fejlődés, ami a márkák személyiségfejlődését illeti. Lassacskán tényleg elérhető személyes találkozó, fizikai üzletben való vásárlás nélkül is az, hogy hús-vér emberként, lélegző, érző lényként tekintsünk a kedvenc termékeinkre, boltjainkra, ezek arcaira. Nap mint nap beszélgethetünk „velük”, kérdezhetünk, válaszolnak, mutatnak, elrejtenek, játszanak, sírnak és nevetnek. Egyszóval életrevalóbbak, mint valaha. Ezt az irányvonalat üzletágtól függetlenül ajánljuk a figyelmedbe!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média