Kövessen minket a Facebookon!

Három hasznos módszer a márkaismeret növelésére

A brand építés, a márka megismertetése a közönségeddel az egyik legfontosabb tényező és egyben legnagyobb kihívás a vállalkozásod fejlesztésében. Bármilyen jó is vagy abban, amit csinálsz, bármilyen elszánt és lelkiismeretes is vagy, akármilyen minőségi terméket forgalmazol, nem jelent üzleti gyarapodást, ha nem tud róla senki! Ezzel persze nem mondunk túl sok újdonságot, mégis adódik ebből a következtetés: Ha szeretnéd, hogy megismerjék a márkádat, az alkotásodat, a termékedet, a szolgáltatásodat, akkor be kell mutatkoznod.

A marketingstratégia megtalálása és fejlesztése éppen ehhez segíthet hozzá. A fellépésedet, az első bemutatkozásodat leginkább a márkád kiforrottsága és az egyéni üzeneted határozza meg. Úgy kell tehát összeállítani mind a külső jegyeket, mind a belső értékeket és a kommunikációs platformokat, hogy azok elérjenek a célcsoportodhoz. Hoztunk néhány tippet arra, hogyan növelheted a márkád ismertségét, hogyan építhetsz nagyobb és lehetőleg minőségi ügyfélkört.


Festőművészek előnyben


A színválasztás elképesztően fontos szempont a szimpátia, a kíváncsiság felkeltésében és a memória bekapcsolásában is. Kizárólag a csomagolás, a weblap vagy a márkajelzés színe miatt képes az agyunk arra ösztönözni minket, hogy egyiket a másik elé helyezzük. Ösztönösen összekapcsolunk ugyanis színeket érzésekkel. Az érzések pedig óhatatlanul szerepet játszanak a döntéseinkben.


Mások véleménye igenis számít!


Sokan állítják, hogy abszolút érzelemmentesen vásárolnak vagy épp egyáltalán nem törődnek mások véleményével. Tény és való, hogy az ösztönös berögződéseinket valamelyest képesek vagyunk tudatossággal és gyakorlással felülírni, az azonban szintén tény, hogy ennek ellenére nem tudjuk teljesen kizárni a külvilágot, ha döntéseket kell hoznunk. Igen is fontos, hogy ki mit mondott, ki mit mesélt nekünk valamiről.

Ha ez az ember történetesen a barátunk, családtagunk, példaképünk, akkor az ő elmondása, az ő posztja vagy üzenete bizony nagy valószínűséggel bizalmat ébreszt bennünk. Tehát ahhoz, hogy egy bizonyos célcsoportot elérj, szükséged lesz az ő bizalmi embereik elérésére is. Gondolhatsz itt a partnereikre, gyerekeikre, szüleikre, kollégáikra vagy a szaktársaikra is.


Vizuális mese és vásárlói élmény


A vásárlók nagy többsége hajlandó többet fizetni, ha fantasztikusan kényelmes és élvezetes számára nálad vásárolni. Ha logikus és letisztult az oldalad, ha minden a helyén van, ha minden profi és szórakoztató, akkor biztos, hogy előnyben vagy akár az olcsóbb vetélytársakhoz képest is. Ugyanez vonatkozik a kimagaslóan jó vizuális tartalomra, fotókra, videókra is.

Az emberek sokkal könnyebben visszaidéznek színeket, képeket, élő beszédet, arcokat, mint például műszaki részleteket. Ezért jó, ha vannak brand-videóid és jópofa vagy épp hasznos képes leírásaid.

Érdekel, mit tehetnél még? Kövess minket vagy kérdezz direktben tőlünk!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média