Kövessen minket a Facebookon!

Trendek és tippek szakértőktől

A videómarketing aranykorát éli, ezért nem kérdés, hogy fontos foglalkoznod ezzel is, ha még nem tetted! 2021-ben tovább fokozódhat a járvány kapcsán kialakult digitális átállás és a hihetetlen mennyiségű potenciális online vásárlói igény. A tartalommarketing egyik legnagyobb elérésével az írott és képi tartalom mellett a videós tartalom bír, melyhez ugyanúgy struktúrára és stratégiára van szükség az összehangolt marketingtevékenység érdekében.

Megnézzük, hogy a neves Animoto szerint mi az, amire mindenképp oda kell figyelnünk a közösségi média platformok, azon belül is az Instagram-on közzétett videós tartalmainknál. Kiderül, miért elképesztően fontos a következetesség, az emberi érzelmek megismerése és persze a magabiztos felkészültség szakmai téren.  


Instagram lapozható történetek – nem mentek ki a divatból!


Az egyik elsődleges vizuális tartalommegosztó az Instagram, melynek a nevében is benne van, hogy mindenképp egy képi- vagy videós tartalomra épülhet fel egy bejegyzés. (Az instant camera és a telegram, vagyis a fényképezőgép és a távirat szavak házasításából jött létre).

Az Instagram történetek, lapozható tartalmak (angolul reels vagyis orsók) a legnépszerűbb funkciók között foglalnak helyet. Ez az egyik legmodernebb módja annak, hogy vizuális tartalommal kapcsolódj a rajongói táborodhoz. Edukációs és szórakoztató tartalmat egyaránt érdemes lapozható módon tálalni 2021-ben is!


A videó nem egy egyszeri stratégia


Ha a 2020-as évet vesszük alapul, akkor jól megfigyelhető, hogy azok a márkák érték el a legjobb megtérüléseket a videómarketingjükért cserébe, amik következetesen, egyidejűleg több közösségi oldalon és rendszeresen alkalmazták a technikát.


Az organikus eléréssel jobban jársz!


Az organikus videótartalom elősegíti az ügyfelekkel kialakított valódibb kapcsolatot. Az idei évben várható, hogy az egyszerűbb, „home made”, kisebb költségvetésű, de személyesebb hangulatú videók fognak szárnyalni. Miért? Mert mindenki kezd beletörődni az otthonlétbe, és egyre furcsábban hatnak a nagy és profi forgatási helyszínek, milliós díszletek.


Koncentrálj az emberi kapcsolatokra!


Akármilyen furcsa is lehet elsőre, de igenis lehetséges egy nagy márkához közel érezni magát a vásárlóknak. Ha esélyt adsz nekik arra, hogy emberibb, közvetlenebb kapcsolatba léphessenek a cégeddel, termékeiddel, akkor remek úton jársz efelé! Fontos, hogy hosszabb, „elmesélősebb” és időtakarékos, rövidebb ismertetőket is használj, hogy folyamatosan épülhessen fel az érdeklődés. Ezen kívül csoportokat, rajongói oldalakat is bevethetsz a közösséged építése érdekében!

Egy évre elegendő videóötletet találhatsz például az Animoto oldalán, a stratégiai tervezést pedig nyugodtan bízd ránk, ha úgy érzed, hogy segítségre van szükséged!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média