Kövessen minket a Facebookon!

A robbanásszerű fejlődés háttere

A PPC egy angol rövidítés: pay per click (kattintás alapú fizetés), ami aligha lehetne aktuálisabb marketing és értékesítési tervezésben, mint napjainkban. A pandémia miatt sokan úgy pozícionálták magukat, hogy már előre elkönyvelték a vásárlói kedv visszaesését, a gazdasági hanyatlást. Ezzel szemben sokan életük legsikeresebb évét zárták a tavalyiban éppen azért, mert észrevették a bizonyos területeken ugrásszerűen megnőtt vásárlási szándékot.

Ez még önmagában nem jelentené a sikeres eladásokat és a bevételek rohamos növekedését. Akkor azonban, ha észrevesszük, miképpen lehetett tavaly eljutni az emberekhez, és ezeken a csatornákon nem csak biztonságos, de praktikus, gyors és egyszerű elérést és vásárlási lehetőséget is biztosítani számukra, akkor bizony könnyen lehet, hogy sosem látott profitot produkálhatunk!


Mely területek profitáltak legtöbbet a PPC fejlesztéséből?


A járványhelyzet során, akik időben kapcsoltak a „pay per click” módszer fejlesztésével kapcsolatban, azok számos iparágban szemmel látható növekedést értek el. Elöljáróban a Facebook és Instagram kutatásait is figyelmedbe ajánljuk, mely az elmúlt másfél év legérdekesebb történéseit foglalja magába a social media és a digitális marketing terén világszerte. A 2020-as év ugyan rendhagyó volt, mégis azt sejteti, hogy bizonyos változások hosszabb távon is fennmaradnak vagy épp nem tűnnek el nyomtalanul.


Mobilitás, lakásfelújítás, testmozgás, egészség


A legkiemelkedőbb változás például a mobilitásunkra irányult. Kevesebbet autóztunk vagy épp az állandó autó fenntartása helyett béreltünk vagy alternatív eszközöket használtunk. Sokan vásároltak kerékpárt, ehhez kapcsolódó kiegészítőket. A lakásfelújítás, a közvetlen környezetünk szépítése, kényelme is fontosabb lett.

A konditermek bezárása miatt sokan az otthoni egészségügyi mozgás miatt szereztek be eszközöket, gépeket. Az egészségügyi ráfordításaink is növekedtek, a megelőzés egyre fontosabbá válik, melynek nagy haszonélvezője a wellness-fitness üzletág. Az online tanácsadás és tanulás is előtérbe került, illetve a streaming és megbeszéléseket bonyolító cégek is hatalmasat fejlődtek érthető okokból.

Minden olyan terület az elmúlt évben, amely – bármilyen formában – „online-osítható” lett, lehetőséget biztosított a fennmaradásra vagy éppen a nagy kiugrásra. A folyamat ebben az évben sem fog leállni!

Ha érdekel, hogyan fordíthatnád javadra a kialakult helyzetet, hogyan javíthatnál a marketingstratégiádon, akkor keress minket bizalommal!

Forrás: marketingland.com


Szubjektív Média