Kövessen minket a Facebookon!

Könnyebb kapcsolattartás a csoportokban

A korábbi újítások után ismét egy remek lehetőséggel bővül a Facebook felülete. A felhasználók hamarosan új, úgynevezett „dolgozói csoportokat” hozhatnak létre. Ezek azt a célt szolgálják, hogy a platformon könnyebben léphessenek kapcsolatba munkatársaikkal.

A lehetőség a gyors információcsere mellett abban is segít, hogy hatékonyabban őrizzük meg intim szféránkat.


Segít a munkahely és a magánélet elkülönítésében


A legtöbb munkahelyen a dolgozók a Facebook-ot használják aktív kapcsolattartásra. Sokan azonban nem szeretnék azt, ha bizonyos kollégákkal közvetlenül is kapcsolatba kellene kerülniük, és meg kellene velük osztani a privát profiljukon található információkat.

A dolgozói csoportok létrehozása csökkenti annak szükségességét, hogy kapcsolatba kelljen lépnünk minden olyan emberrel, akivel egy munkahelyen dolgozunk, és személyes információkat kelljen velük megosztanunk.

A speciális, munkatársak számára létrehozott csoportokban ugyanis csak a munkával kapcsolatos adatok jelenhetnek meg, abban az esetben is, ha valaki rákattint a profilunkra. Ezáltal a magánélet és a szakmai dolgok száz százalékosan elkülöníthetővé tehetők egymástól.

A dolgozói csoportokon keresztül a tagok például úgy is küldhetnek egymásnak üzenetet, hogy nem feltétlenül kell ismerősöknek lenniük.


Egyszerűen és gyorsan létrehozható


Ahhoz, hogy dolgozói csoportot hozzunk létre, nincs más teendőnk, mint adminként egy, már létező csoport beállításainál kiválasztani a „dolgozói csoport” (work group) beállítást. Ez tetszés szerint bármikor megtehető, és igény szerint vissza is állítható általános beállításra.

A csoportokon belül az üzenetküldési funkció is kikapcsolható, ezáltal elkerülhető az, hogy akaratunkon kívül túlzottan sok, munkával kapcsolatos üzenettel bombázzanak minket munkatársaink vagy főnökeink.

A dolgozói csoportok opció legnagyobb előnye tehát, hogy sok újításhoz hasonlóan segít intim szféránk megőrzésében. Sokan ugyanis egy ideje már csak elvétve posztolnak üzenőfalukra, és inkább a privát beszélgetéseket vagy zártkörű csoportokat használják önkifejezésre. Ennek egyik fő oka pedig az, hogy általában a főnökök és munkatársak is ismerőseink a privát profilunkon.

Szeretnél segítséget kapni közösségi média platformjaid kezelésében? Itt találsz meg minket, mi pedig mindent megteszünk, hogy hozzájáruljunk ehhez.

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média