Kövessen minket a Facebookon!

Eltűnnek a történetek a Facebook csoportokból

A Facebook a közelmúltban jelentette be a Stories (Történetek) funkció megújulását. Az új opció a közszereplői profillal rendelkezők számára teszi lehetővé azt, hogy több résztvevővel együttműködve hozzanak létre saját történeteket.

Ezzel párhuzamosan a platform azonban azt is bejelentette, hogy megszünteti a csoportokon belül hasonló elven működő, a felhasználók számára közösen használható Group Stories funkcióját.


A moderációs nehézségek miatt kaszálják el?


A Facebook 2017 decemberében vezette be a csoportos történeteket, mellyel újfajta interakciós lehetőséget adott a különböző csoportok tagjainak a kezébe. A funkció egyetlen hátrányát az jelentette, hogy moderáció szempontjából egyre nagyobb nyomást gyakorolt a csoportok adminjaira. Különösen az olyan, nagy létszámú közösségekben jelentett problémát, ahol egy-két emberre hárult a moderátori feladatok ellátása.

Nagy valószínűséggel ennek a feszültégnek a megszüntetése ösztönözte arra a Facebook fejlesztőit, hogy szeptember 26-tól teljesen megszüntessék a csoportokban a kollaboratív sztorik funkcióját.

Ezt azonban nem tudni biztosan, hiszen a közelmúltban kiadott közleményükből mindössze annyi derül ki, hogy szeptember végétől a Facebook csoportok tagjai nem csak új, kollaboratív történetet nem tölthetnek fel, de a korábban megosztott anyagokat sem oszthatják meg többé saját profiljukon vagy privát üzenet formájában. A függőben lévő, adminok által még nem jóváhagyott történetek pedig szeptember 26. után végleg törlődnek majd az oldalról.


A Facebook folyamatos megújulásra törekszik


Nemrégiben például az új felhasználói badge-ek megjelenéséről, valamint a tesztfázisban lévő Facebook-os randialkalmazásról is írtunk, és úgy látszik, a közeljövőben egyre több újításra számíthatunk a legnépszerűbb közösségi oldal fejlesztőitől.

Mostanában úgy tűnik, hogy az Instagram mellett a Facebook is az új funkciók bevezetésével szeretne aktív részese maradni a közösségi média vérkeringésének.

Szeretnéd, ha valaki segítséget nyújtana oldalaid kezelésében? Fordulj hozzánk bizalommal és mi megtesszük a tőlünk telhető legjobbakat, hogy ne kelljen aggódnod emiatt!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média