Kövessen minket a Facebookon!

Vajon bajban van az Instagram?

Az e-Marketer legújabb jelentése alapján akár aggódhatnának is az Instagram fejlesztői. A felmérés szerint ugyanis egyre kevesebben regisztrálnak a platformra. De mi lehet az oka annak, hogy az egyik legnépszerűbb közösségi applikáció elindult a lejtőn? Már abban az esetben persze, ha valóban elindult.


Két számjegy alá csökkent az arány


Az Instagram nem csak a felhasználók, de a hirdetők egyik kedvenc platformja is volt egészen idáig. Nem véletlenül, hiszen a korábbi időszakban az új felhasználóinak száma minden évben elérte a legalább tíz százalékos növekedést. 2018-ban például 10,1%-al többen használták az applikációt, mint egy évvel korábban.

2019-re azonban meglepő fordulat következett be. Ez az arány ugyanis alig 6,7%-ra esett vissza. Az e-Marketer felmérése szerint ez alapvetően aggodalomra ad okot. Hiszen, ha a tendencia tovább folytatódik, előfordulhat, hogy az elkövetkező években a növekedés akár a 2%-nál is kevesebbre rúghat majd a statisztikák szerint.


Mi lehet a hirtelen változás oka?


Sokan úgy vélik, az új felhasználók számának csökkenését az Instagram egyre növekvő kommercializálódása okozza. Az ugyanis, hogy egyre több reklámot látunk a hírfolyamban, sokakat elriaszt az applikáció használatától.

Mások viszont az olyan, újabb kihívók megjelenésében látják a hanyatlás okát, mint a TikTok vagy a Snapchat, hiszen a felmérések szerint a fiatalabb userek sokkal inkább ezeket a platformokat választják az Instagram helyett.

Mi, akik alapvetően optimistaként tekintünk a dologra, talán azt mondanánk, azért csökken évről évre az új regisztrációk száma, mert aki számít, az már réges rég fent van az Instagram-on! Valahogy így lehetnek ezzel a fejlesztők is, akik cseppet sem aggódnak, hiszen az aktuális adatokat tekintve az applikációt havi szinten több, mint egymilliárd aktív felhasználó böngészi.

Nem tudod állandóan felügyelni az oldalaidat? Keress meg bennünket és segítünk, hogy ne maradj ki a social média körforgásból!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média