Kövessen minket a Facebookon!

Növekszik a hirdetések száma az Instagram történetek közt

Úgy tűnik, az Instagram-ot nemrégiben felvásároló Facebook a platformban rejlő lehetőségeket megpróbálja a végletekig kiaknázni. Az egyre növekvő hirdetések számáról korábban már mi is írtunk, azonban úgy látszik, a fejlesztők továbbra sem pihennek.

A hírek alapján ugyanis úgy tűnik, újabb integrált reklámlehetőségeket tesztelnek az alkalmazáson belül.


Látványosan növekszik a hirdetések aránya


Az elmúlt hónapokban az Instagram felhasználói már tapasztalhatták, hogy egyre több fizetett hirdetés csúszik az általuk követett tartalmak közé. Az elemzések szerint jelenleg a hírfolyamban megjelenő posztok 22%-át, valamint az Insta-sztorik 23%-át teszik ki a fizetett posztok és reklámok, ami valljuk be, meglehetősen sok hirdetést jelent.

A fejlesztőknek azonban úgy tűnik, ez sem elég. Nemrégiben ugyanis megerősítették, hogy jelenleg is a történetek közé csúsztatott reklámok számának növelésével kísérleteznek, ezáltal tesztelve a felhasználók ingerküszöbét.

Az új funkció különféle cégek hirdetéseinek egymás után történő futtatását teszi lehetővé az Insta-sztorikon belül, és ha a teszt-időszak sikeresnek bizonyul, hamarosan mi is találkozhatunk majd az új, reklámjellegű tartalmakkal.


Egyre nagyobb kreativitás szükséges


Az Instagram hivatalos közleménye szerint a történetek közé csúsztatott reklámokat egyelőre csak egy kis felhasználói csoport láthatja. Rajtuk tesztelik azok hatékonyságát és az újításokkal kapcsolatos reakciókat.

A szakemberek szerint a funkció működőképes lehet, azonban nagy valószínűséggel egyre nagyobb versenyhelyzetet szül majd a platformon hirdető vállalatok közt. A reklámok számának megnövekedésével ugyanis egyenesen arányos módon emelkedik a felhasználók ingerküszöbe is.

Ez azt jelenti, hogy minél több szponzorált tartalmat kapunk, annál kevésbé vagyunk hajlandók rákattintani azokra. Éppen ezért az Instagram-on hirdető cégeknek egyre kreatívabbnak és egyedibbnek kell lenniük a reklámjaikat illetően, ha szeretnék elérni a számukra megfelelő konverziós arányokat.

Megfáradtál oldalaid felügyeletében? Átvesszük Tőled a munka nehezét, csak keress meg minket!


Forrás: marketingland.com


Szubjektív Média