Kövessen minket a Facebookon!

1,5 milliárd letöltésnél jár a TikTok

Úgy tűnik, az év legfelkapottabb közösségi applikációja címet decemberben már simán kioszthatjuk a TikTok-nak. Az alkalmazás ugyanis hónapok óta töretlenül hasít.

Olyannyira, hogy év végére 1,5 milliárdos letöltési számmal sikerült leköröznie az olyan, népszerű közösségi appokat is, mint az Instagram vagy a Facebook. Ezt pár éve talán nem is gondoltuk volna. Mi lehet a titka annak, hogy a szekér ennyire beindult?


A harmadik legnépszerűbb alkalmazás


A 2016-ban hódító hadjáratára indult TikTok mára a Google Play Áruházban, valamint az AppStore-ban is a letöltési lista dobogósai között található. A főként fiatalokat célzó app a Facebook-ot és az Instagramot is maga mögé utasította. Mindössze két alkalmazásnak, a Messenger-nek és a WhatsApp-nak sikerült őt leköröznie.

Ez már csak azért is nagy szó, mert a TikTok-nak elég volt három év ahhoz, hogy a sikerlista harmadik helyére tornázza magát, és egyelőre úgy tűnik, nincs megállás. Az appot idén Indiában töltötték le a legtöbben, de Kínában és Amerikában is népszerű, sőt, Európában is egyre több a felhasználója.

Az alkalmazás sikerének kulcsa leginkább abban rejlik, hogy a fiatalok számára kínál önkifejezésre alkalmas platformot. A TiktTok-on rövid, pár másodperces videók segítségével mutathatják meg igazi arcukat. Mindezt szórakoztató formában, ha szeretnék, akár kedvenc hírességük bőrébe bújva.


A siker árnyoldala


Korábban már mi is beszámoltunk arról, hogy a TikTok körül több, az adatvédelem kérdésével kapcsolatos, botrányos ügy is kerekedett már. Az amerikai hatóságok például azért vizsgálják az alkalmazást, mert attól tartanak, hogy a kínai kormány adatlopásra, kémkedésre használhatja azt.

A fejlesztők éppen ezért jelenleg azon dolgoznak, hogy minél inkább elhatárolják magukat a kínai fennhatóság alól, és világszerte biztonságossá, valamint cenzúramentessé tegyék az applikációt.

Ha Te azokhoz tartozol, akik segítséget szeretnének kérni pl. oldalaik kezelésében, akkor keress minket!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média