Kövessen minket a Facebookon!

Eltűnt a swipe-up funkció Instagramon, bemutatkozik a Link matrica

Amikor az Instagram bevezette a swipe-up funkciót a Stories résznél, új szintre lépett az alkalmazás. Eddig ezzel az eszközzel a tartalomgyártók játszi könnyedséggel tudták elvezetni Instagram-ról más oldalakra is a követőiket. Ám a swipe-up funkció egykori formájában megszűnt létezni: augusztus 30-tól matrica formájában mutatkozott be az influencerek számára. Nézzük meg közelebbről, mit is takar a frissítés.


Személyre szabható matricát kapunk a felhúzható parancsikon helyett


Az eddigi felhúzható swipe-up ikon eltűnik a Stories felületéről, és egy „Link” matricát kapunk cserébe. A frissítés azzal a céllal készült el, hogy több kreatív szabadságot adhasson a tartalomgyártóknak. A matricát szabadon el lehet helyezni a Stories bármelyik részén, könnyedén méretezhető és többféle stílus is adható neki.

Ám más előnye is van az új frissítésnek: többé nem veszi el a swipe-up parancsikon a helyet az azonnali üzenetküldés és a megosztási ikontól. A matricák segítségével a felhasználóknak lesz lehetősége megosztani a linket tartalmazó képet és reagálni az influencereknek az adott stories-on belül.


Kiknek lesz elérhető az új frissítés?


Az Instagram közzétett nyilatkozata szerint mindenkinek elérhető lesz, akinek a swipe-up eddig elérhető volt. Ez azt jelenti, hogy továbbra is minden 10 ezernél több követővel rendelkező fiók részére elérhetővé válik a funkció.

Ugyan a swipe-up parancsikonhoz szükséges felhúzó mozdulat már-már rögzült az Instagram felhasználókba, emiatt kicsit több időbe telhet az új frissítéshez alkalmazkodni, viszont nagy valószínűséggel sokkal praktikusabb használatot tesz lehetővé hosszútávon.

Ha szükséged lenne online felületeid kezelésére, lépj kapcsolatba velünk!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média