Kövessen minket a Facebookon!

A link matricákat már te is használhatod (ahogy mindenki más is)

A Facebook vállalat egyik vezető alkalmazása az Instagram, és tagadhatatlanul ez a legvonzóbb applikáció a fiatal korcsoport számára a vállalat vezetése alatt álló alkalmazások közül. Ezért nem meglepő, hogy folyamatosan fokozni kívánják felhasználói élményt ezen a platformon.

Ennek megfelelően a Stories részben bevezettek egy új frissítést: mindenki számára elérhetővé válnak a link matricák.


Vegyes érzések a link matricával kapcsolatban


Augusztus végén bejelentette az Instagram, hogy a „swipe-up” funkciót link matricára cseréli. Ez okozott némi zavart a felhasználók körében, hiszen rengeteg Stories-ban futó hirdetést terveztek a swipe-up funkcióhoz alkalmazkodóan. Emiatt rengeteg kreatív anyagot kellett átdolgozni, ami zavargásokat váltott ki a felhasználók körében.

Ugyanakkor sokkal praktikusabb ez a megoldás, hiszen nagyobb kreatív szabadságot ad a tartalomkészítőknek. Viszont hátramaradt egy probléma: több felhasználónak volt igénye a link megosztási opcióra, mint akiknek elérhető volt a funkció. Ezen az Instagram most változtatott.


Már minden felhasználó számára elérhető a link matrica


Korábban a link megosztási opciók csak 10 ezer követőtől voltak elérhetőek. Emiatt a hétköznapi profilok, és a kisebb követő számmal rendelkező tartalomkészítők egyáltalán nem tudták igénybe venni. Így az alkalmazás elengedte a követőszámhoz kötődő korlátozásokat. Ez nem meglepő, hiszen a trendeknek megfelelően az Instagram teljes erővel támogatja a platformon lévő videós tartalmak elérésének a növelését.

A mozgóképes kontent elsődleges formája a Reels videóformátum, viszont tagadhatatlan tény, hogy a Stories-ban is futnak videók. Ezért érthető, hogy miért akarja az alkalmazás több felhasználó számára fokozni a Stories nyújtotta előnyöket. 

Keress meg bennünket, vedd fel velünk a kapcsolatot, ha segítség kellene az online marketing feladataidban.

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média