Kövessen minket a Facebookon!

Ezek a legújabb trendek a „social media” felületeken

A 2021-es év végén járunk, ami egyet jelent: egyre gyorsabban közeledünk az év végéhez, így minden vállalkozásnak ki kell dolgoznia a közösségi médiával kapcsolatos terveit a következő évre.

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy milyen irányba érdemes elindulni? Erre támpontokat adhatnak az aktuális közösségi média változások. Ezért összeszedtük a Social Media Today cikke alapján a legfontosabb változásokat az egyes platformokon.


A legújabb social media trendek


  1. A social média felületek átalakulnak webshoppá. Ezt már most láthatjuk a Facebook, és a vállalat tulajdonában lévő Instagram esetében. Ám ez a trend várhatóan a többi platformot is el fogja érni, például a Tiktok-ot is.
  2. A rövid videók egyre nagyobb népszerűségnek fognak örvendeni a képekhez és a hosszabb videókhoz képest: anno a Tiktok hozta be ezt a formátumot, amit idővel az Instagram és a Youtube is átvett. Egy tanulmány szerint várhatóan 2022-re az interneten található tartalmak 82 százalékát a rövid videók fogják kitenni.
  3. A közösségi média platformok egyre jobban az életünk részét fogják képezni. Jelenleg is nagy szerepet töltenek be az életünkben, és ez valószínűleg nem fog változni az elkövetkezendő években, sőt. Felmérések szerint csak nőni fog.
  4. A Facebook még mindig a legtöbbet használt social media platform: a Facebook rendelkezik a legtöbb felhasználóval, és ez az elkövetkezendő pár évben várhatóan így is marad.
  5. Az internet felhasználók leszűkült koncentrációs készsége miatt egyre népszerűbb lesz a könnyen fogyasztható, rövid tartalom.
  6. Egyre nagyobb teret kapnak az AR és a VR elemek a közösségi médiában: várhatóan a valóság elemei egyre jobban meg fognak jelenni a virtuális térben.
  7. Nagyobb lesz a hangsúly a felhasználók által készített tartalmakon: a cégek egyre jobban beépítik a felhasználók által gyártott tartalmat a marketing stratégiájukba, és ez a tendencia várhatóan nem fog változni.
  8. A Reddit felbomlik más platformokra: ahogy egykor a Craiglist felbomlott az Airbnb-re, a Zillow-ra és az Indeed-re, valószínűleg a Reddit sorsa is ez lesz.

Esetleg vállalkozóként segítségre lenne szükséged a naprakész közösségi média használatban? Ez esetben vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média