Kövessen minket a Facebookon!

A Facebook szerint így tudod növelni a konverziódat az Instagram és a Facebook boltokban!

Itt az ősz, ami egyet jelent a piac résztvevői számára: el kell kezdeni a karácsonyi előkészületeket. Ezzel a Facebook is teljesen tisztában van, emiatt adott pár tanácsot, amivel növelni lehet a konverziót a Facebook és az Instagram boltok rendszerében. Amennyiben te sem maradnál le ezekről az izgalmas tippekről, tarts velünk!


Érdemes aktívan frissíteni a bolt kínálatát


A  Facebook kiemelte, hogy a mindig naprakész katalógus nemcsak a termékek rangsorolását optimalizálja a keresési találatokban, hanem a vásárlási élményt is fokozza. Ha pedig a vásárlás kellemes időtöltéssé válik a vevőnek, akkor automatikusan több dolgot fog tőled megvenni.

Ám az élményt tovább is lehet fokozni: amennyiben Facebook vagy Instagram bolttal rendelkezel, érdemes minden termékedhez képet csatolni – hiszen a Facebook bevallása szerint – ez is növelheti a konverzió rátáját.


Lásd el a posztjaidat a termékeid hashtagjével


A Facebook és Instagram boltokban a termékeidet 5 hashtag-gel lehet ellátni. Ha valamelyik termékeddel kapcsolatos hashtag-gel látod el valamelyik posztod, akkor a követőid a hivatkozásra kattintva meg tudják tekinteni a terméked. Ergo posztokon keresztül is tudnak vásárolni tőled. Ezért érdemes a termékeidhez hashtag-eket használni a posztjaidban.


Hozz létre karácsonyi témájú kollekciókat!


A Facebook ajánlja, hogy készülj fel az ünnepekre ünnepi témájú termékekkel: a cég szerint a bolt felületeiken az ideális karácsonyi termékcsalád 8 termékből áll, és a termékek fotói felemelő, színes és könnyed hangulatú képek kellene, hogy legyenek.

A vállalat még azt is tanácsolja, hogy karácsony környékén érdemes alacsonyabb árat szabni a termékeknek, hiszen ebben az időszakban az emberek sokkal hajlamosabbak impulzus-vásárlásra – amit az alacsony árak még jobban gerjeszthetnek. Ezáltal több ember vásárolhat tőled.

Te mit gondolsz a Facebook új tanácsairól? Esetleg segítségre lenne szükséged abban, hogy átültesd őket a gyakorlatba? Ez esetben nyugodtan felkereshetsz minket is.

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média