Kövessen minket a Facebookon!

Facebook trendek 2021-ben

Gondolkodtok abban, hogy az idei év tanulságait leszűrve a jövő évben még inkább felpörgetitek a marketingvállalkozásotokat? A Facebook az egyik kulcsszereplő a történetben? Biztos, hogy nem vagytok egyedül ezzel! Ami egyrészt jó hír, hiszen sokat elleshet az ember a konkurensektől, illetve az idei év eszméletlen marketingrobbanásaiból és bukásaiból egyaránt.

Azonban a másik oldalon ez azt is elárulja, hogy bizony a többiek is arra törekszenek majd, hogy a lehető legsikeresebbek legyenek a saját területük marketingstratégiáját illetően. Tehát, már most érdemes felkészülni a jövő évben várható eseményekre, trendekre, újdonságokra, hiszen a változó környezetben is nagyon jól tud jönni, ha legalább egyféle stabil stratégiával rendelkezel. Nézzük is át, mi várható a Facebookon!


Facebook live, AR és VR minden mennyiségben


Az idei évben nagyon jól látszott, miként tör elő az élő adás funkció a Facebook-on. Ez még inkább így lesz jövőre! Ráadásul most jön csak igazán lendületbe az AR (kiterjesztett valóság) és VR (virtuális valóság) hétköznapi alkalmazása. Várhatóan a Facebook-on is egyre népszerűbb AR hatással kapcsolatos trend lesz jövőre az egyik legnagyobb újdonság!


Videók – népszerűek maradnak!



A hagyományos videókat továbbra sem szabad felejthetjük el. Hiszen maga a videó formátum továbbra is vonzó a felhasználók körében. A Facebook-on például 70%-ban képek, 17%-ban videók találhatók. Plusz tipp: a Facebook videód 65 mp és 5 perc közötti hosszúságban a leghatékonyabb.


Csoportok, vásárlás


Egyre több Facebook csoport, privát érdeklődési körre tartozó társaság alapul a közösségi oldalon. Ez jövőre sem lesz másként. Emellett szintén jó ok, hogy a Facebook-ot megnyissuk, hogy most már a Facebook Shop-ok is működésbe lendültek, vagyis az áruházak itt is elérhetővé tehetik termékeiket. Nem utolsó szempont, hogy a Facebook-on 1,73 milliárd felhasználó nézelődik napi szinten.


Levelezési és hirdetési alternatívák


Jövőre már a chat ablakokban is üzleti tárgyalások folyhatnak… a vállalkozások pedig lead generáló kampányokat indíthatnak Messenger-en. A jövő évben még az ideinél is több chatbot aktiválódik és kezd el élesben működni, tehát érdemes követni a változásokat, mert őrült tempót diktál a social media nagyhatalom.

Ha szeretnéd a jövő évi stratégiát egy külső szakértővel is átnézni, akkor a legjobb helyen jársz, szívesen segítünk, amiben tudunk!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média