Kövessen minket a Facebookon!

A Facebook visszavonja a 20%-os képi szövegezésre vonatkozó irányelvét

A Facebook rengeteg felhasználói és marketingszakértői visszajelzés alapján felülvizsgálta és visszavonta a képi hirdetések szövegezhetőségére vonatkozó „büntetési” irányelveit. Ebből is látszik, hogy a cél végső soron a fogyasztók elérésének növelése, a célpiac igényeinek kielégítése, nem pedig az ész nélküli változtatások minden áron.

Ezt jó látni, hiszen a Facebook-hirdetések óriási szegmensét képezik a modern világ social media felületeinek. Ezért nem mindegy, hogy milyen szolgáltatást nyújtanak. Mi is a fejlődés és tanulás mellett tesszük le a voksunkat, ha online marketingről van szó. Nézzük is meg, hogy mi volt eddig és pontosan mi is változott!


Mi volt eddig?


Fontos tudni, hogy eddig, pontosabban szeptember 7-ig a Facebook képi hirdetései viszonylag szűk keretek közé szorították a szövegezési lehetőséget. Egy 25 képkockára bontott kép esetében, amit egyébként az eddig elérhető Text Overlay Tool is elkészített számunkra, maximum 5 képkockányi helyet tölthettünk be felirattal, leírással. Vagyis a kép 20%-ig volt feliratozható, kivéve egyes esetekben, mint könyvborítók, albumborítók, termékbemutatók például.


Mi volt a célja a korlátozásnak?


Eddig, ha túlléptük ezt a 20%-os keretet, az algoritmus sajnos gyakorta teljes mértékben kizárta a hirdetést, nem nagyon vagy egyáltalán nem jelent meg a hirdetési mezőkben. Miért? Ilyen rosszindulatú a Facebook?

Nem feltétlenül ez áll a dolog mögött! A Facebook ugyanis kifinomult piaci felmérés eredményeként, több éves tapasztalattal azt vette észre, hogy a felhasználók nagy többsége ebben az arányban elrendezett képeket, hirdetéseket részesíti előnyben. Egész egyszerűen ezekre fognak többen rákattintani, ezzel tudjuk növelni az elérést, a megjeleníthetőséget.


Mi változott?


Mivel ez a korlátozás sokaknak hátrányt jelentett, hiszen mindig akadnak kivételek, mindig akadnak újszerű nézetek illetve sok negatív visszajelzés is érkezett nemzetközi social media nagyhatalmaktól, ezért ezt idén szeptemberben teljesen visszavonták, a Text Overlay Tool-t is megszüntették.

Ugyanakkor továbbra is arra biztatnak mindenkit, hogy amennyiben lehetséges, tartsák magukat a korábbi arányokhoz, méghozzá a fent említett okok miatt, melyek mindkét fél érdekeit szolgálják!

Írj nekünk, hogy segíthessünk oldalaid fenntartásának munkálataiban!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média