Kövessen minket a Facebookon!

Íme néhány remek digitális és grafikai tervezési trend 2021-re

A jövő év még messzinek tűnhet, nem úgy a social média és az online marketing világában, ahol mindig hónapokkal az események előtt kell járnunk fejben és persze felkészültségben is. A tervezésben és stratégiában mindenképp számíthatsz a segítségünkre idén és persze jövőre is.

2020 egy igazán kiszámíthatatlan és fordulatokkal teli év marketing szempontból (is). Még javában zajlik az év végi dömping, ugyanakkor már most elhozunk néhány olyan trendet, ami a jövőre nézve igazán lényeges lehet, de akár már idén is segítőtársaddá válhat a grafikai, képi megjelenítések során a webshopodon, a weboldaladon egyaránt.


Reszponzív rendetlenség


Egy kis rendezetlenség nem feltétlenül hátrány. Egyfajta mesterséges, kreatív káosz fenntartása a cél ezzel az interaktív tervezési trenddel. Arra ösztönöz, hogy görgess, lapozz, válogass a különféle képhalmok között, de semmiképp se legyen az egésznek felugró ablak „szaga”!


Szürrealista csendélet


A szobrászat kedvelői könnyen azonosulhatnak majd ezzel a módszerrel, hiszen a különböző geometriai szögek és formák, illetve sok-sok kreativitás vegyül egy-egy ilyen kompozícióban.


Maximalizmus


A maximalizmus lényege, hogy mindent bele! Összepárosíthatjuk a régit az újjal, a retrót a modernnel, nincs mitől tartani. A történetmesélés egyik legjobb eszköze a maximalista tervezési séma.


Túlméretezett tipográfia


Vagyis hatalmas betűméret. Ez megjelenhet főcímekben, oldalcímekben, bármilyen figyelemfelkeltő részen. Jó esetben dekoratív és letisztult, izgalmas és görgethető. …és meglepően beszippantja nézőjét!


Föld és fém kettőse


A valósághű anyagok újra hódítanak! 2021-ben még tovább fejlődik majd ez a technológia. A karcsú fémek és a föld textúráinak mélysége és szabálytalansága kerül majd fókuszba.


Fényképek a szövegben


A hangulatjelek és a nyomtatott médiumok mainstream világa valahol itt találkozik egymással. A szövegen belüli fényképezés plusz kommunikációs jelentőséggel bír különösen a vizualitásra összpontosító márkáknál!


Technodisztópia


Valahol a környezetvédelem harcaira és az idei év margójára írhatjuk fel ezt a kialakulóban lévő trendet, mely az apokalipszis hangulatára alapoz. Bár az is igaz, hogy mindig is jelen volt ez a narratíva az emberek érdeklődési körében.

Ha a marketingstratégiádban szintén apokaliptikus jelet észlelsz, és nem látod a kiutat, akkor lehet, hogy érdemes lenne átbeszélnünk egy együttműködés lehetőségét, hogy a továbbiakban már felkészülten vágj bele ebbe a sokszor kusza és villámgyorsan változó piaci szegmensbe!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média