Kövessen minket a Facebookon!

Vizualitás a digitális vásárlás világában

A digitális vásárlói élmény egyik legfontosabb építőköve a vizuális tartalom. Relevánsabb és virágzóbb, mint valaha, ezért bemutatjuk milyen helyzetekben miképp érdemes bevetned, ha sikeres szeretnél lenni az online platformokon.

Jelentősen növelheted az eladási mutatókat mindössze a vizuális tartalom fejlesztésével. Nem csak képek, 3D-s képek, videók, mémek és még számos ötlet várja, hogy felfedezd és alkalmazd őket. Külön fogalomként is jelen van ma már a vizuális kereskedelem a piacon.


Kinek jutott eszébe erre céget építeni?


Ugyan rengetegen foglalkoznak a vizualitással napjainkban, akik az online marketingben jártasak, mégis legelsőként talán a a CPQ szoftvergyártója ragadta meg a lehetőséget és alakult át 2013-ban Atlatl szoftver néven vizuális kereskedelmi platformmá.

Az emberi kommunikáció 93%-a vizuális alapon történik, ráadásul a látványt 60 ezerszer gyorsabban vagyunk képesek feldolgozni, mint a kommunikáció más formáit. Átlagosan sokkal inkább emlékezünk a képeken látottakra, mint például a leírt vagy elmondott szövegekre.


Mit nevezünk vizuális kereskedelemnek?


A vizuális kereskedelem lényegében egyfajta komplex egyesítése a képi, videós, 3D-s tartalmaknak. A célja az, hogy digitálisan is egy életközeli élményhez juttassa a felhasználót, ezáltal szimpátiát ébresszen és vásárlásra ösztönözzön.

A látványterveken túl fontos, hogy proaktívan az ügyfelet is bevonja a tervezésbe, válogatásba. Legyen szó házakról, bútorokról, ruhákról, autókról vagy csak egy szimpla serpenyőről, fontos, hogy a választás lehetőségét adja a potenciális ügyfelek kezébe.


Minél több interakció, annál jobb!


Ha felhasználóbarát oldalról beszélünk, akkor szívesen töltenek majd az érdeklődők időt azzal, hogy az otthonuk kényelméből a teljesen valósághű, 3D-s termékek közül válogassanak. Érdemes például ötleteket is adni a válogatáshoz: stílustanácsadás, műszaki leírás, kalkulátorok, színválasztó…, hogy magabiztosan és önállóan juthasson el a vásárló a döntéshozásig.

Mindez remek lehetőség minden olyan digitális platformnak, ami marketing szempontból az élen szeretne járni és hatékony módokon szeretné fejleszteni a kereskedelmét!

Új felületeket akarsz vagy változtatni szeretnél oldalaidon, keress meg bennünket, hogy segíthessünk!

Forrás: marketingland.com


Szubjektív Média