Kövessen minket a Facebookon!

Instagram vs Tiktok: melyik platformon érdemes hirdetni?

Az Instagram és a TikTok egyaránt erőteljes fókuszt helyez a videós tartalmakra. Alapvetően ez nem meglepő, hiszen a TikTok esetében csak videós kontent található a platformon (ami óriási sikert aratott az elmúlt években). Így az Instagram a Tiktok mintájára szintén népszerűsíti a Reels nevű mozgóképes formátumát.

Viszont felmerülhet a kérdés, hogy melyik platformra érdemesebb nagyobb fókuszt fektetni? Az egyre jobban berobbanó TikTokra vagy a hosszú ideje talpon lévő, már-már leköszönő Instagramra? Egy tesztelés keretében a Creatopy összehasonlította a két platform teljesítményét, az eredmények pedig téged is meglephetnek.


A tesztelés menete


Mindkét platformon elindítottak egy videós hirdetést, ugyanazokkal a paraméterekkel: naponta 50 dolláros költéssel, ugyanazzal a lokáció megjelöléssel (az Egyesült Államok területe), a 25-44 kor között mozgó célközönséggel, egyforma hirdetés szövegezéssel, amikben a hashtagek is ugyanazok voltak és kétnaponta 1 megjelenítéssel.

Emellett ugyanarra a landing page-re vezetett a két hirdetés és a call to action szövegezése is megegyezett. Az összköltség minimálisan eltért egymástól, az Instagram hirdetések 11 dollárral többet emésztettek fel (a TikTok hirdetések összeköltsége 1,000.28, az Instagram hirdetések 1,011.01 dollárba kerültek)


A tesztelés eredménye


Spoiler: az Instagram egyértelműen lehagyta a TikTokot. Talán meglepő ez az eredmény, de a számok nem hazudnak. Az Instagram a TikTok eléréseinek majdnem dupláját hozta, megjelenítésben pedig majdnem, hogy háromszor akkora számot ért el. Ezzel párhuzamosan az egy hirdetésre jutó költség is alacsonyabb lett (a TikToknál 5.03 dollárba került egy hirdetés, míg az Instagramnál 2.60 dollárba).

A CTR mindkettőnél 0.01 lett. A CPC a TikToknál 35.72 dollár, ez a szám az Instagramnál 28.08 dollárra ugrott. A CPM a TikToknál 4.38, az Instagramnál 1.67 lett, emellett a kattintások száma a TikToknál 28, az Instagramnál 36.

Nyugodtan keress bennünket, ha szükséged lenne némi segítségre online platformjaidon,

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média