Kövessen minket a Facebookon!

A TikTok bővíti a kreatív lehetőségeket

Hogy mi a közös a Facebook-ban, az Instagram-ban, a YouTube-ban a LinkedIn-ben és a Snapchat-ben? A számos dolog közül az egyik a „Stories” lehetősége. A TikTok vajon miért nem rendelkezik az opcióval?


Keep Calm, hamarosan itt a TikTok Stories is


Matt Navarra, a közösségi média szakértője azt nyilatkozta, hogy a TikTok Stories tesztelése folyamatban van. Eddig annyit tudunk róla, hogy a többi platform által használt történethez hasonlóan a TikTok story-k is 24 óra elteltével tűnnek el és az alkalmazás fő hírcsatornájának bezárható baloldali paneljén jelennek meg. Nagy öröm, hogy végre bekapcsolódhatunk az általunk követett személyek történeteibe, így még közelebb érezhetjük őket.

A TikTok történetek dedikált kamerával és létrehozási folyamattal érkeznek, melyek szintén a főképernyő bal oldalán helyezkednek el. Így könnyedén megtalálhatjuk a sztorikat és magunk is egyszerűen létrehozhatjuk, majd megoszthatjuk őket.


Jó vagy rossz?


Az elemzők szerint az új opció kettős érzéseket kelt a felhasználókban, de az alkalmazás a növekedés következő szakaszának küszöbén áll. Becslések szerint ez lesz az év végéig a következő milliárd felhasználóval rendelkező közösségi alkalmazás. Hihetetlen !?

A rövid videók kevesebb bevételszerzési lehetőséget kínálnak, hiszen nem tudunk olyan tartalmakat beszorítani a tartalom előtti vagy közbeni hirdetésekbe, mint a Facebook-on vagy a YouTube-on. A TikTok-on kevesebb hely áll rendelkezésre a hirdetések elhelyezésére, ennek érdekében a fejlesztők most bővítik az alkalmazás tartalmi horizontját. Ezzel a megoldással maximalizálják az elköteleződést és több hirdetési felületet biztosítanak.

A több lehetőség mindenesetre nagyobb kapacitást biztosít az alkotóknak, hogy anélkül hozzák létre közösségüket, hogy más alkalmazások hasonló felületeire támaszkodnának. Azt még nem tudjuk, hogy milyen régiókat fed le a TikTok a kísérletben, de reméljük nemsokára hozzánk is elér majd az új opció.

Ha segítségre lenne szükséged online marketing témában, akkor kérj tőlünk segítséget!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média