Kövessen minket a Facebookon!

Instagram az értékesítési csatornád minden szakaszában

Az Instagram az egyik legnépszerűbb marketing eszköz, millió márka használja napi szinten világszerte. Nem véletlenül vesszük elő újra és újra. Azonban érdekes lehet észrevenni, hogy viszonylag kevesen használják a saját Instagram profiljukat ingyenes marketingcsatorna kiépítésére. Vajon miért?

Megmutatjuk, hogyan és miért érdemes kicsit jobban beleásni magad az audiovizuális platformok egyik legtrendibb formátumába, a lapozható tartalmakba a színes-szagos képekbe, rövid videókba önálló és ráadásul rendkívül költséghatékony értékesítési eszközként is!


Sokkal egyszerűbb, mint egy saját platform


Az értékesítési „tölcsér” (sales funnel) felépítése általában sok időbe, még több energiába és többnyire sok pénzbe is kerül. Egy teljesen önálló platform felépítése mindenféle kiegészítő reklámfelület, hirdetési platformok nélkül, induló vállalkozásként nem biztos, hogy a legideálisabb döntés.

Miért ne használnád tehát azt, ami már készen van? Figyelve persze arra, hogy az elvitathatatlan, hogy helyesen kombinálva, fokozatosan beindítva csodálatos eredményeket érhetsz el több eszköz kombinálásával. Hosszútávon tehát megtérülő és hatékony befektetés lehet a saját eszköz is. 


Az értékesítési tölcsér felépítése


A tölcsér teteje, vagyis a széles része a márkád, a márkahangod, az első benyomás az ügyfeleid felé. A tölcsér közepe már bizonyos szintű érdeklődést feltételez a potenciális vásárlóid részéről, itt már szeretnének többet is megtudni rólad. Lényegében ezután már félig-meddig meg is születik az elhatározás, a döntés: igen vagy nem? Most vagy később? Itt vagy máshol? A tölcsér alja pedig a bevásárlókosár, a válogatás és persze a vásárlás befejezése.


Sales funnel az Instán


Mindez Instagramra levetítve nagyjából a következőképpen alakul. A külső máz a sztoriknál, a sztorikból kattintható linkeknél és a swipe-up linkeknél kezdődik. Ennek hatékonysága szoros összefüggésben áll a követői táborod nagyságától is. Elmondható, hogy legalább 10.000 követő szükséges egy jó induláshoz. Legyen hitelesített a fiókod! A figyelem felkeltéshez bevethetsz más eszközöket is, ilyen lehet például a Lightricks Boosted. Koncentrálj a sztorikra és a frappáns videókra!

Ha már megvan a követőtábor, az érdeklődők, egy stabilnak nevezhető közösség, akkor egyre fontosabbá válnak a vevői visszajelzések, valós emberek véleménye, kommentjei és persze a tesztek. Minél kézzelfoghatóbb a terméked hatásossága, minél korrektebb a bemutatása, annál jobb! Nagyon felelősségteljesen állj ehhez a témához, ugyanis a tölcsér közepén ezen áll vagy bukik, ki merrefelé távozik az értékesítési csatornádból.


Végül jöhet az „újratargetálás”!


A vásárlóknál már csak egy dolognak örülhetsz jobban: a visszatérő vásárlóknak. Ennek érdekében a minőség, jó kiszolgálás, hűséges bázis ápolásán kívül egy kis plusz erőfeszítést is tehetsz. Ilyenkor érdemes egy új célzást indítani a hirdetésekhez.

A Facebook lehetővé teszi, hogy a Facebook és Instagram hirdetéseket azokra az emberekre irányítsák, akik ellátogattak már az oldaladra vagy valamilyen akciót is végrehajtottak. Ráadásul időről-időre konkrétan azokat is megcélozhatod, akik vásárlás nélkül hagyták ott nálad a bevásárlókocsijukat.

Sok sikert és elégedett ügyfeleket kívánunk! Ha némi segítségre lenne szükséged, lépj kapcsolatba velünk, és beszéljük át a részleteket!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média