Kövessen minket a Facebookon!

Frissítések, változások a social media platformokon

Nem könnyű követni a social media platformok változásait, frissítéseit hirdetőként, épp ezért összegyűjtöttük, mi az, amire mindenképpen érdemes odafigyelni 2024-ben.


Nincs megállás


A social media felületek folyton igyekeznek összehangolni algoritmusaikat és felhasználói felületeiket a legújabb engagement szokásokkal, hogy megtartsák közönségüket, maximalizálják a használatot, és relevánsak legyenek a social media marketing trendek folytonos változása közepette. A változás elkerülhetetlen, a kérdés az, mennyire tudunk lépést tartani vele. Nézzük, melyek a lényeges frissítések egy-egy platformon.


Facebook


Egyre többen osztanak meg Messengeren frissítéseket, ezért hirdetőként is fontos, hogy egyre többet kommunikáljunk a közönségünkkel üzenetekben. A Facebook tesz is azért, hogy ezt elősegítse, például a Click to Message Ads funkcióval.
A Reelsek természetesen nagyot mennek, úgyhogy minél több mozgóképes tartalmat készíteni biztosan megéri.
Az AI-ban rejlő lehetőségeket is jó kiaknázni a jobb marketingteljesítmény érdekében. A Meta egyre nagyobb fókuszt helyez az AI-eszközökre.


Instagram


A középpontban még mindig a Reelsek itt is! Érdemes végiggondolni, hogy milyen videó illik a brandünkhöz, és milyet tudunk készíteni.
A Jegyzetek különösen a fiatalabb közönséghez nyithatnak utat az Inboxban.
A Threadset egyelőre az Instán belül említjük, de lehet, hogy hamarosan önálló dolog lesz. Akik az X-et elhagyják, nagy valószínűséggel itt landolnak majd, úgyhogy mindenképp fontos lehet feltérképezni.


TikTok


Az In-Stream Sales legyen a figyelmünk középpontjában! Azok a videók, amelyekben valamilyen eladásra szánt termék látható, sokkal nagyobb elérést kapnak, mert a TikTok azon van, hogy elősegítse az appon belüli tranzakciók számának növekedését.
A Live-Streaming továbbra is fontos a TikTokon, úgyhogy ezzel is számoljon, aki sokakhoz szeretne elérni.
A TikTok szeretné, ha minél több brand működne együtt tartalomkészítőkkel, egyrészt hogy nőjön a tartalmak színvonala, másrészt hogy a kreatívoknak több bevételszerzési lehetőséget adjon. Így ezek az együttműködések is gyümölcsözőek lehetnek hirdetőként

Ha szeretnél többet megtudni arról, hogy melyik platformon mi várható 2024-ben, kattints!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média