Kövessen minket a Facebookon!

Mit kell tudnod az Instagram „körhintákról”?

Miért fontos a mai világban a vizuális online tartalom megosztása marketing szempontból? Nem lehet kérdés. Óriási hatása és nézőtábora van azoknak a felületeknek, melyek az Instagram-on is jelen vannak a reklámokkal, tartalommal tűzdelt sztorikban, megosztásokban. Kiderült, hogy az Instagram legnépszerűbb funkciója a lapozható képi, videós tartalom.

Jelen pillanatban az egyik legnépszerűbb közösségi hálózat és hirdetőfelülete az Instagram. A fogyasztók körében elterjedt közösségi megjelenési forma főként a vizuális: képi és videós tartalmakra koncentrál. Ezen belül is a legrövidebb tartalmak viszik a prímet, illetve a live funkció, ami nézettségében felveszi a versenyt a Youtube-on sugárzott vloggerek tartalmaival. Nagyon fontos tehát, hogy naprakészek legyünk az aktuális trendekkel és a célcsoportjaink legjellemzőbb szokásaival, hogy releváns marketingstratégiát alakíthassunk ki.


Mi az a többképes vagy körhinta funkció?


Angolul az Instagram multi-image vagy carousels névre hallgat az a lehetőség mikor egy csoportban feltöltött képek lapozható formában jelennek meg. Ez nagyon vonzó a felhasználók számára és izgalommal tölti el őket, hogy a felső képsarokban megjelenik a számláló pl.: 6/1, 8/1 és lapozással a kép többi részét, vagy újabb képeket hozhatnak be és oda-vissza lapozgathatnak.


Hogyan használd hatékonyan?


Ha 8 vagy több képből, oldalból áll a bejegyzésed, hirdetésed, ekkor számíthatsz a legnagyobb népszerűségre statisztikailag. Ha videós és képi tartalom is keveredik az oldalakon, még magasabb elérést biztosíthatsz magadnak.

A kommenteket semmiképp se kapcsold ki, egy ilyen típusú poszt átlagosan7-8 kommentet is bezsebelhet. Felosztás szempontjából az első 1-2. oldalnak a figyelemfelkeltésről, összefoglalásról kell szólni, a 3-7. oldalak tartalmazzák a megoldást, receptet, történetet és végül a 8-9. oldal a csodás végeredményt, vágyak ébresztését szolgálja, a lezáró 10. oldal pedig cselekvésre buzdít, például kommentelésre, feliratkozásra, webhely felkeresésére.

Ha ezeket betartod, nehéz lesz mellélőnöd, biztos lehetsz benne, hogy felkelted az érdeklődést az oldalad iránt.

A kapcsolat segítségével minket is nyugodtan kérdezhetsz, ha elakadnál valahol!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média