Kövessen minket a Facebookon!

Szuper formátumok a videótartalom gyártáshoz

Mostanában többször is kitértünk a videó marketing hatásaira, ezek népszerűségére, a népszerűségük okaira, hátterére. Nem véletlen. Az audiovizuális tartalmak a technológia fejlődésével egyre elérhetőbbé és hétköznapibbá váltak. Ezzel egyenes arányban a marketing célra használt videós tartalmak is előtérbe kerültek. Természetesen az egyre nagyobb figyelem mellett egyre több stratégiai trend, technika is felüti a fejét a piacon, amivel érdemes tisztában lenned, ha te is szeretnél profibb, eladni képes videókat gyártani.

Az online marketing egyre terjedelmesebb szeletét foglalja el a videós tartalom. Ha már most is dolgozol videókkal, rövidebb-hosszabb videós tartalmakkal a marketing stratégiád részeként vagy ha most fogsz bele, akkor is nagyon hasznos lehet a következő néhány pont, ami az aktuális trendek figyelembe vételével bárkinek hasznos lehet a témában.


Rövid magyarázó videók


A gyakorlatias, érdekfeszítő magyarázatok és levezetések bármilyen témakörben látogatottságot generálhatnak a cégednek. Különösen, ha rövid, frappáns, aktuális és vizuálisan is átlátható a formai kivitelezés. Ezek ideális esetben 60-90 másodpercesek és az emberek akár 95%-a megnézi őket, akit érdekel egy adott termék.


Termékbemutató és „how to do” videók


A termékekről egy kb. 2-3 perces videó lehet jó választás, melyben a vásárlásban bizonytalanok megerősítést és valós képeket, működési bemutatót kaphatnak a videódból. Ezeket érdemes a weboldalon, e-mail kampányban is elhelyezni.

Fontos, hogy valóságos, életszerű helyzetben, érzelmi helyzetet, megoldást is bemutass a demóban és ne csak a termék fizikai valóját mutasd meg, hanem ennek valós hatását, előnyeit. A „hogyan csináld, hogyan üzemeld be?” témájú videók szintén a terméket járják körbe még gyakorlatiasabb módon, esetenként akár 10 percesre is nyúlhatnak.  


Vásárlói vélemények


Szintén 2-3 percben érdemes az elégedett ügyfeleiddel is bemutatni a működő terméket, szolgáltatást. Ajánlólevélként rendkívül erősen hat ez másokra, akik még bizonytalanok a döntésükben.

Előny, ha az egész minőségi és nem amatőr felvételekkel készül, azonban őszinte és teljes képet fest egy ügyfél élményeiről, véleményéről és nincs előre megírt, erőltetett szöveg és nyüzsgő tömeg a felvételen. Ezeket érdemes a landing page-re is kitenni!


„Behind the scene” és cégbemutató


3-4 percben hasonlóan ütős lehet, ha „a színfalak mögött” videókat készítesz a gyártásról, fejlesztésről, dolgozóidról, ezek mind kíváncsiságot és bizalmat ébreszthetnek! Ezek jól mutatnak a social médiában, a YouTube-on és a weboldalon egyaránt, hiszen a márkádat, a márkahangodat erősíthetik akárcsak a konkrétabb 1-2 perces cégbemutató videók, amikkel új munkatársakat vagy épp új partnereket is szerezhetsz!


Értékesítői előadás


A történetmesélés eszközeivel, ütős kezdéssel és még ütősebb zárszóval, közben anekdotázással, kis humorral, egyszóval remek értékesítőkkel elkészíthetsz rövid, fél- vagy egyperces videókat, ahol megszólíthatod a kételkedő vásárlóidat. Ennek remek helye lehet a hírleveleidben például.


Webinárium


Egyre népszerűbbek a webináriumok, online előadások, melyek általában valós időben egy élőben figyelő nézőközönség előtt zajlanak és könnyen elérhetik a 15-60 perces hosszúságot. Ez a mélyebb megértést, szakmai anyagot, extra tudást tartalmazza, amit már a meglévő vagy rendkívül komoly szándékú vásárlóid értékelnek leginkább. Tetszés szerint használhatod közösségi oldalakon, videómegosztón, weboldalon is.

Ne maradj le az egyik legnagyobb trend: a videó marketing lehetőségeiről! Ha segítségre van szükséged, keress bennünket!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média