Kövessen minket a Facebookon!

Rögzíthető kommentek az Instagram bejegyzések alatt

Mostantól az Instagram felhasználói számára globálisan elérhető egy új funkció, ami lehetővé teszi néhány komment rögzítését és megjelenítését a bejegyzéseink alatt.

Köszönhetően ennek, kiemelhetővé és rögzíthetővé válnak azok a hasznos kérdések, amelyek nagy számban felmerülhetnek a termékünkkel kapcsolatban és újabb kérdés-válasz folyamatot generálnának. A céges vagy vállalkozói felületek számára ez az opció valós könnyítést jelent az ügyfélszolgálat jellegű kérdések vonatkozásában.


Mely profilok, hogyan vehetik hasznát az új funkciónak?


Az Instagram fejlesztőiben az a motiváció munkált a kommentek rögzítésének lehetővé tételekor, hogy több interakciót váltson ki a felhasználók között. Ugyanakkor a poszt tartalma és célja, valamint az Instagram oldalunk mérete és követőtábora is meghatározó a kommunikáció folyamatában.

Saját profilunk esetében akkor kapunk képet a kommentszekció irányíthatóságáról, ha teszteljük. Azonban első körben tisztáznunk kell a célokat, hogy mit szeretnénk elérni, milyen irányba szeretnénk terelni a hozzászólásokat? Ha kizárólag pozitív és elfogult kommenteket rögzítünk, könnyen ellenszenvet válthatunk ki a követőkből. Különösképp akkor, ha népes bázissal rendelkezünk. A negatív kommenteket senki sem tenné a kirakatba és valóban kicsi az esélye annak, hogy érdemi kommunikációt váltana ki a negatívumok kiemelése.

De akkor mégis hogyan érdemes gondolkodni? A már fent említett jó és hasznos kérdések kiemelésével váltsunk ki produktív aktivitást vagy az olyan pozitív kommentek kiemelésével, amelyek érzelmeket váltanak ki másokból és relevánsak a poszt tartalmával.

A posztjaink alatt rögzített kommentek megadhatják a kezdő hangvételt egy újabb, a kommentelésre hajlandónak bizonyuló követőnk számára is, hogy véleményt formáljon vagy reagáljon. Emellett persze nem szükségszerű a használata. Amennyiben nem kimondott célunk a bejegyzéseink alatt megjelenő interakciók kontrollálása, hagyhatjuk magától folyni a megjelenő megjegyzések folyamát és csupán akkor beavatkozni, ha a közösségi elvekkel ellentétes megnyilvánulások keletkeznek, amelyek moderálást igényelnek.

A kapcsolat hozzánk egy eszköz ahhoz, hogy segítsünk oldalaid kezelésében.

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média