Kövessen minket a Facebookon!

13 hasznos tanács azoknak, akik szeretnék social media managerként a lehető legjobban beosztani az idejüket

Ha social media managerként dolgozol, és néha meggyűlik a bajod az időbeosztással, ez a cikk neked szól. A Statusbrew 13 pontban összeszedte egy lehetséges napi rutin menetét.


Hogyan dolgoznak a többiek?


A legtöbb ember saját stratégiát dolgoz ki a napi feladatok beosztására, mivel azonban a social media világában gyorsan változik minden, nem árt tájékozódni, hogyan dolgoznak a többiek.

A Statusbrew összeállított egy 13 pontba szedett vázlatot egy lehetséges napi időbeosztásról.


Délelőtt


 1. Kezdd a napot az e-mailek csekkolásával, de mindenképp állíts be időkeretet. Közben megihatod a kávéd is.
 2. Nézd meg a naptáradat, hogy tudd, milyen feladatok várnak rád ma.
 3. Válaszolj az összes reakcióra, ami tegnap este érkezett a social media felületeken.
 4. Meetingelj. Próbáld a délelőtti órákra időzíteni a meetingeket, így nem kell később megszakítanod a munkát a megbeszélések miatt.
 5. Készíts to-do listát. Ahogy indul a nap, látni fogod, hogy mik lesznek a prioritások. Írd fel a feladatokat, állíts fel fontossági sorrendet, és jelölj ki elég időt a naptáradban az elvégzésükhöz.

Délután


 1. Csekkold az analitikát. Szánj időt arra, hogy ellenőrzöd, a social media stratégiád összhangban van a célokkal, és ezt alá is tudod támasztani adatokkal.
 2. Végezd el a tartalomellenőrzést. Az aktuális trendeket alkalmazd a megfelelő helyen és időben.
 3. Optimalizáld a hirdetéseket. A munkád nem ér véget a hirdetés létrehozásával. Az elég forgalmat és elköteleződést generáló kampányok, melyek elérik a kitűzött célt, folyamatos feladatot jelentenek.
 4. Következhet a newsjacking. Az aktuális trendek és hírek releváns tartalommá változtatása.

Este


 1. Értékeld a napot. Nézd meg, hogy mennyi időt töltöttél a legfontosabb feladatokkal. Holnap már tudni fogod, mi vonta el leginkább a figyelmed, és így ki tudod iktatni, hogy a legtöbbet hozd ki a rendelkezésedre álló munkaórákból.

Hogyan legyél igazán hatékony social media manager


 1. Legyél jól szervezett. Jól kell tudnod beosztani a különböző feladatokat, különben elveszel a sok tennivaló között.
 2. Felejtsd el a multitasking szót! Egyszerre csak egy dologra koncentrálj. Szívvel-lélekkel legyél benne az adott feladat elvégzésében, így gyorsabban is fogsz végezni, és a kritikai gondolkodásod sem veszíted el.

Automatizálj, amennyire lehet. Készítsd el a saját toolboxodat, hogy az automatizálható feladatok gyorsabban elkészüljenek appokkal és szoftverekkel. Ehhez használhatsz social media manager toolt, amilyen a Statusbrew. Segítségével a tartalomidőzítéstől kezdve az elköteleződésen át a teljesítmény értékeléséig többet végezhetsz kevesebb idő alatt.

Segítségre lenne szükséged vállalkozóként a social media jelenlétedben? Ez esetben vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média