Kövessen minket a Facebookon!

Belenéztünk az üveggömbünkbe, elmondjuk, mit láttunk

Az év végéhez közeledve megpróbáljuk megjósolni, vajon milyen lesz 2023 a social media marketing világában.


Facebook


Kezdjük mindenki kedvencével, Zuckerberg első közösségi oldalával. A Facebook nehéz évet tudhat maga mögött, veszítve népszerűségéből a TikTokhoz képest, így feltételezzük, hogy megpróbál újra nyeregbe kerülni.

A legfontosabb újítás az lesz, hogy biztosan több AI által javasoltbejegyzést fogunk látni: számunkra ismeretlen oldalak és személyek posztjait. A TikTokhoz hasonló metódust követve a legjobb posztokat fogjuk látni ahelyett, hogy csak a saját buborékunkban lennénk, azaz a jövőben nem csak az ismerőseink és az általunk követett oldalak bejegyzései jelennek majd meg a hírfolyamunkban. Hamar ki fog derülni, hogy ez jó döntés-e, mert vagy negatív kommentek fognak érkezni, és kevesebb kapcsolódást generál majd az új szokásrend, vagy épp ellenkezőleg, a felhasználók elégedettek lesznek, és ismeretlenül is elkezdenek kapcsolatba lépni egymással.

A hirdetők számára mindenképpen jó hír, hogy a tartalom körülbelül 40 százaléka származik majd ismeretlenek bejegyzéseitől.


Instagram


A Facebookhoz hasonlóan az Insta is több AI által javasolt tartalmat fog mutatni a felhasználóknak annak ellenére, hogy ezzel a próbálkozással egyszer már befürdött, és vissza is vett belőle. Most azonban újra igyekszik a TikTok nyomdokaiba lépni. Több Reels videóra is számíthatunk majd.

Biztosan több interaktív reklám lesz, és a live stream shopping is kísérleti fázisban van. Jóslatunk szerint új tab lesz majd az appban, ami teljes képernyős, folyamatos, élő shopping tartalmat fog szolgáltatni.


Twitter


Azt a legnehezebb megjósolni, hogy mi lesz a Twitterrel, mert ki tudja, mi történik Elon Musk főnöksége alatt? Nagyon úgy tűnik, hogy be fogja vezetni az előfizetői rendszert – egyrészt azért, hogy növelje a bevételt, másrészt hogy megszabadítsa a felhasználókat a botoktól. Elképzelhető, hogy az üzleti felhasználóknak havi díjat kell majd fizetnie, azonban a többieknek nem kerül majd pénzbe a tweetelés (szerintünk ez utóbbi mindenképp jó döntés lenne).

A hitelesítés is terítékre kerülhet, a felhasználók telefonszámmal vagy egyéb adatokkal igazolhatják majd a személyazonosságukat, szintén a botok azonosítása miatt, ami így sokkal könnyebbé válik.

A szólásszabadságot is sokszor emlegeti Musk, azaz szeretné, ha a tweeteket jogi szempontból vizsgálnák, nem pedig egy belső szabályozás szerint döntenének a korlátozásukról.

Folytatás következik!

Segítségre lenne szükséged vállalkozóként a social media jelenlétedben? Ez esetben vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média