Kövessen minket a Facebookon!

Így csinálj social média auditot

Egy előző cikkünkben már olvashattál tanácsokat a sikeres Instagram használathoz, most pedig a social média platformok auditjáról lesz szó. A social média audit egy olyan átvilágítási folyamat, amivel a tartalomgyártók átnézik a múlt évben legyártott posztokat és azoknak a sikerességét.

Minden vállalkozónak célszerű megcsinálnia évente egyszer, hiszen a social média audit segítségével könnyebben rájöhetünk a hibáinkra, emellett a hatékony módszereket is könnyebben felismerhetjük.


Hasznos tippek listája


1. Ellenőrizzük a profiljainkat minden platformon: egységesek a borítóképek, a profilképek és a bio-k? Ha igen, összhangban van az üzenetük a vállalkozásunk szellemiségével?

2. Gyűjtsük össze a profilokat: amennyiben még nincsenek dokumentálva a social média fiókjaid, érdemes létrehozni egy táblázatot, amiben az összeset felsorolod és linkeled őket. Tipp: Itt van lehetőség a már nem használt fiókok deaktiválására is.

3. Mérjük a teljesítményünket: nézd át a profiljaid teljesítményét a számodra fontos mutatók adatainak az elemzésével. Tipp: a közösségimédia-elemző eszközök itt segíthetnek értékes időt megtakarítani.

4. Találd meg a legjobban teljesítő tartalmakat: melyik posztnak volt a legnagyobb hatása a célközönségedre? Használd a struktúráját a jövőben inspirációként.

5. Évközben változott a célközönség? Akkor ne felejtsd el ezt átállítani a social média profiljaidon.

6. Mérd fel, hogy a profiljaid hogyan teljesítenek a versenytársaidéhoz képest. Amelyik konkurenciád profilja jobban teljesít a tiédnél, azt mindenképpen elemezd ki. Hiszen más példáiból te is meríthetsz inspirációt.

7. Határozd meg, hogy mennyire térültek meg a fizetett hirdetések. Azon a platformon, ahol eredményesebbek lettek a kampányok, érdemes a jövőben nagyobb volumenű hirdetéseket is futtatni.  

8. Vezess nyilvántartást minden olyan véleményvezérről és cégről, akivel vagy amivel kapcsolatba kerültél az évben.  

9. Kövesd nyomon, hogy az ügyfélszolgálattal foglalkozó kollégákat mennyire terhelték le a közösségi médián beérkező kérdések. Tipp: a munkához szükséges időt csökkenteni lehet chat-botok segítségével.

10. Tekintsd át azon személyek listáját, akik hozzáférhetnek a céges profilokhoz, és ennek megfelelően módosítsd az engedélyeket.

11. Ezt az auditot 6-12 havonta érdemes megismételni, így fél év múlva menj végig a folyamaton újra.

Kellene segítség az online marketing tevékenységedhez? Akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média