Kövessen minket a Facebookon!

Hasznos tippek az e-mail marketing fejlesztéséhez

A covid kapcsán világszerte egyre nagyobb és ezáltal egyre kiemeltebb fókusz helyeződik az online marketing szakembereire. A személyes marketing visszaszorulásával előtérbe helyeződnek új és meglévő módszerek is. Az e-mail kampányok, hírlevelek nem sorolhatók az újdonságok közé, régóta bevált módszerként tekinthetünk rájuk.

De vajon hogyan használhatjuk ki még jobban ezt a klasszikusnak mondható marketing stratégiát a jelenlegi helyzetben? A címzett figyelmének felkeltése mellett egyre inkább arra kerül a hangsúly, hogyan javíthatnánk a címzett életén, milyen előnyei származnak a kattintásból, olvasásból.


Mobilra szabott sablon


A mobilos tartalom fejlesztése kérdéstelenül szükséges mind a kkv-k, mind a nagyvállalatok esetében. A mobiltartalom optimalizálásának leghatékonyabb módja a mobilra reagáló sablonok használata.


Ne légy túlságosan értékesítő!


Helyesebben: légy értékesítő, anélkül, hogy ez túl harsányan lenne és hangsúlyosan feltűnne a címzetteknek. Koncentrálj arra, hogy empatikus, hiteles hangot üss meg az olvasótáborodnál, így sokkal szimpatikusabbá válsz a szemükben.


Nem számokkal kommunikálsz


Ehhez kapcsolódóan fontos észrevenni, hogy nem statisztikai adatokkal, bevételi mutatókkal levelezel, hanem emberekkel! A valós kapcsolatok létrehozása és ápolása a fő cél.


Ösztönözz cselekvésre!


Legyen tiszta és egyértelmű az utasítás, felhívás arra vonatkozólag, hogyan tud az olvasó továbblépni az interakció irányába. Könnyen megtalálható, egyértelmű linkeket használj, hogy az érdeklődő pontosan tudja és értse, hogy mit kell tennie.


A képernyő kialakítása


Szintén lényeges, hogy mobil-kompatibilis, lényegre törő, átlátható levél, hírlevél jelenjen meg. Nem jó, ha levágott, rendezetlen, kép vagy szín nélküli, túl hosszú levelekkel próbálkozol. Jó esetben az olvasód később is emlékezni fog arra a képernyőképre, amit megosztottál vele.


A tárgysor legyen rövid!


4-7 szó bőven elegendő egy tárgysor elkészítéséhez, hiszen a többi úgysem látszik, főleg mobilos verzióban. Mellesleg a túl hosszú tárgy kevésbé figyelemfelkeltő, mint egy rövidebb, ismerős nyelven, stílusban, személyre szabottan megfogalmazott alternatíva.


Transzparens és hiteles


Ez a két kulcsszó a világjárvány kapcsán még az eddigieknél is fontosabbá vált. Nagyon fontos bizalomépítő szerepe van az őszinteségnek, az átláthatóságnak és persze a hiteles válaszoknak, máskülönben időpazarlásként tekinthetnek a leveleinkre. Legegyszerűbb példa erre, hogy a tárgyban megfogalmazott témáról szóljon a levél, ne valami teljesen másról.


Tárgysor tesztelése


Az előbbiek miatt nagyon fontos, hogy a tárgymezőt átgondoltan készítsük el. Legyen rövid, lényegre törő és a fent felsoroltak szerint felhasználóbarát. Készüljön többféle verzió is, melyet több csoportnak szétküldve tesztelhetünk még az élesítés előtt. Fontos, hogy az eredmények alapján szűrjük ki a hibalehetőségeket, javítsunk a stratégián!


Könnyített online vásárlás


Ha elkészül egy jó levél, ne hagyjuk a vásárlót kiábrándultan böngészni és keresgélni a bonyolult és kusza platformokon. Legyen a vásárlási felület letisztult, egyértelmű, színes, szagos, élvezetes, hiszen végső soron itt történik majd meg a választás, vásárlás.


Mérések


A szállítási arány, a kattintások mennyisége, minősége, a konverziós arány mind-mind mérhető tényezők. Lényeges információkra – előnyökre és hátrányokra – hívhatják fel a marketingesek figyelmét, melyek sorsdöntőek lehetnek egy online vállalkozási platform esetében.

Felkeltette az érdeklődésed a téma? Szívesen átnézzük, miben segíthetünk Neked az online média világában. Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy tovább beszélgethessünk.

Forrás: marketingland.com


Szubjektív Média