Kövessen minket a Facebookon!

Milyen a jó képméret a közösségi médiában?

Apró részleteken múlnak sokszor a legnagyobb sikerek. Ez a közösségi média marketingstratégiájában sincs másként. Talán apróságnak tűnhet, hogy milyen méretű, felbontású képet választunk, mégis hatalmas jelentőséggel bír az összhatás szempontjából.

A jó képek, a helyesen felépített vizuális tartalom megválasztása létfontosságú, a méretezés nem kevésbé. Most megmutatjuk, mik azok a legfontosabb általános szempontok a képek méretezésénél, amikre mindenképp érdemes odafigyelned, mielőtt a saját koncepciódat felépítenéd.


Miért fontos most még inkább?


A covid helyzet miatt egyre többen szeretnének az online megjelenés sztárjaivá válni, de legalábbis a szűk érdeklődői környezet számára a legelső helyekre bekerülni a találati listákban. Ehhez egyre több és egyre minőségibb tartalomgyártást eszközölnek, ezt biztosan te is észrevetted, ha ezen a területen tevékenykedsz. A képméretek tekintetében minden közösségi oldal más és más követelményeket támaszt, és ezekhez fontos jól alkalmazkodni, és persze felkészülni is.


Facebook


A Facebook profilképek például a 170×170-es, a borítóképek a 820×312-es méretben készülnek. Különbség van a bejegyzések, a megosztott linkek, az események borítóképének vagy épp a kiemelt képek méretezésének részleteiben.


Instagram


Az Insta-n 110×110-es profilképek és 1080×1920-as sztorik jelennek meg, a mozaikba rendezett kezdőlapokon 161×161-es négyzeteket alakítanak ki a fejlesztők. Emellett eltérés van természetesen a fekvő és álló elrendezésű fotók valamint a portrék között.


Youtube


A csatorna kezdőlapja nagyon fontos esztétikai szempontból, itt a kezdőlap borítóképe egészen hosszúkás: 2560×1140-es méret, a profilkép 800×800-as. Különösen fontos a videók kezdőképének méretezése is, ami szintén külön figyelmet igényel.

A legnépszerűbb platformok között szerepel még a LinkedIn, a kifejezetten képekre épülő Pinterest, a fiatalok kedvence: a Snapchat is. Mindez jól mutatja, hogy még egy ilyen egyszerűnek tűnő dolog, mint a képek mérete, is külön odafigyelést igényel.

Ha felmerül benned a kérdés, hogyan lehetnél még ügyesebb az online médiában, közösségi oldalakon, akkor szívesen segítünk neked és osztjuk meg veled tapasztalataink legjavát.

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média