Kövessen minket a Facebookon!

A legnépszerűbb közösségi média platformok 2020-ban

Idén is szeretnéd felpörgetni az oldaladat vagy még csak most indulsz el a közösségi média vonalon? Legyen szó bármilyen hosszú tapasztalatról, bármilyen érdeklődési körről, az idei évben is dúskálunk az újdonságokban és változtatásokban, ami az online média felületeket illeti. A közösségi média oldalak között cikázva, hamar és jogosan felmerülhet benned a kérdés, hogy most akkor melyiket használhatod sikerrel?

Alapvetően érdemes a régit és az újat is megismerni, kitapasztalni és személyre szabottan válogatni a lehetőségek közül. Ha nincs még online média tanácsadód és egyedül akarsz mindent menedzselni, nehéz dolgod lesz. A nehézség abban van, hogy a top 15-ös listában is bőven akadnak extra tudást igénylő kihívások, kivételek, apróbetűs részek. Mi éppen abban tudunk segíteni, hogy a legapróbb lehetőségek se kerüljék el a figyelmedet, ha ezeken az oldalakon szeretnél érvényesülni.


Facebook- megkerülhetetlen


Megkérdőjelezhetetlen előnnyel rendelkezik a Facebook, amit tudatos marketingesként vétek volna kifelejteni a hirdetések és elérések tervezésekor a listádból. Itt is fontos, hogy rengeteg irányelv és sokszor igazságtalannak tűnő változtatás következik be egyik napról a másikra. Ezért nagyon fontos naprakésznek lenni a témában, ha növelni akarod a minőségi érdeklődőid számát.


YouTube- ne hagyd ki!


A képi tartalom mellett a rövidebb videóanyag és – manapság szinte a szinonimája – a YouTube csatorna óriási előnyökkel járhat a vállalkozásod fellendítésében. Az sem ördögtől való dolog, ha nem te magad, hanem hirdetőid, tesztelőid, rajongóid által kerülsz be ezen a platformon is a köztudatba. Lényeg, hogy megismerjenek és pozitív vélemény alakuljon ki egy ilyen személyesebb közegben is a termékeidről, szolgáltatásodról, brand-edről.


WhatsApp, Messenger, WeChat, Snapchat


A beszélgetős, telefonálós app-ok nagyon előnyösek, ha több korosztályt is szeretnél megcélozni a hirdetéseiddel. Ezeket az üzenetekre, telefonhívásokra építő app-okat nem csak a legfiatalabbak, de a szüleik és sokszor nagyszüleik is használják, ellentétben a Facebook-kal és Instagram-mal például. Minimum 1-2 ilyen oldalon is érdemes hirdetni, hirdetést generálni.

A top 15-ös listában olyan kevésbé ismert, induló oldalak is helyet kaptak, amik ugyan frissek, ropogósak, mégis rengeteg embert megmozgatnak mostanában. Ilyenek a QQ, a Qzone, a Sina Weibo, a Kuaishou, melyekkel a világ több részére is elérhetsz anélkül, hogy kimozdulnál otthonról. A listán szerepel a már korábban is ismert Reddit, a Twitter és a Pinterest, melyeket szintén több generáció is szívesen használ világszerte.

Ha ez alapján úgy érzed, hogy a segítség elkerülhetetlen az oldalaid kezelésében, nyugodtan fordulj hozzánk bizalommal!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média