Kövessen minket a Facebookon!

Tesztelik az Instagram Stories kedvelési funkcióját!

Az Instagram az elmúlt időszakban több szempontból is kísérletezett a Stories funkcióval: tesztelték a Stories piszkozat beállítását, emellett a swipe up lehetőséget is matricára cserélték. Ám egy újabb frissítést tártak a nagyközönség elé: éppen a Stories kedvelési lehetőségét tesztelik élesben. Hogyan működhet a gyakorlatban az új beállítás?


Ezzel a funkcióval csökkenhetnek a tartalomkészítőkhöz beérkező fölösleges üzenetek


Jelenleg a Stories funkcióra két módon lehet reagálni: írásos üzenetet küldünk a tartalomgyártónak vagy emoji-val reagálunk. Bárhogy is döntünk, a másik oldalon ez egy beérkező privát üzenetben fog megjelenni. Akkor is, ha csak egy emoji-ra nyomunk rá. Ez nagyon sok bejövő üzenetet jelent a nagy követőszámmal rendelkező influencer-eknek.

Ezt hivatott a like funkció mérsékelni, ami a tervek szerint azon a részen fog megjelenni, ahol a Stories megtekintéseket lehet megnézni. Ez megkönnyítheti azt, hogy az influencer-ek könnyebben és gyorsabban tudjanak válaszolni a beérkező üzeneteikre.


Az üzenetküldő ablakban fog elhelyezkedni a kedvelési gomb


Alapvetően úgy néz ki a Stories kialakítása, hogy alul található egy üzenetküldő ablak, mellette egy papírrepülő ikonnal. Ezen ikon helyett tervezik elhelyezni azt a bizonyos szív alakú formát, amivel kedvelni lehet az adott slide-ot.


Az Instagram múltját tudva ellentmondásosnak tűnhet az új frissítés


A közelmúltban az Instagram opcionálissá tette a posztok kedvelésszámának a megjelenítését a posztoknál. A platform így célozta csökkenteni a közösségi oldalak okozta frusztrációt és nyomást. Emiatt elsőre furcsának tűnhet, hogy pont a like-olási funkció bevezetése mellett döntöttek a Stories felületen.

Ugyanakkor azt is fontos megemlítenünk, hogy ennél a kedvelési módnál egyáltalán nincs lehetőség a like-ok nyilvános megjelenítésére: csak a tartalomgyártó tudja figyelemmel követni, hogy mennyi kedvelés érkezett az adott slide-ra. Emiatt az a veszély nem áll fent, hogy ez a frissítés növelné a versengést az oldalon.

Segítség kellene az online marketing feladataidban? Keress meg bennünket vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média