Kövessen minket a Facebookon!

3 dolog, amire 2020-ban minden jó social media menedzsernek oda kell figyelnie

A közelmúltban rengeteg olyan ügyről hallhattunk, melyek középpontjában a felhasználói adatokkal történő visszaélés állt. A botrányok a legnépszerűbb platformokat sem kímélték, éppen ezért egyre több cég fordítja fókuszát a bizalmas információi védelmére.

Elég csupán az Instagram és a Youtube tavalyi újításaira gondolnunk, és máris látható, mennyire komolyan veszik a közösségi oldalak az új szabályozásokat.
Éppen ezért, ha a social marketing az asztalod, idén érdemes lesz a személyes adatokat érintő kérdéseknek a korábbinál is nagyobb figyelmet szentelned.


Gyermekvédelem


Ha van saját Youtube fiókod, egészen biztosan találkoztál azzal az új irányelvvel, melynek értelmében a platform korlátozza a gyerekeknek szánt tartalmak publikálását. Nem véletlenül, hiszen a videómegosztót az elmúlt időszakban gombamód lepték el kifejezetten kiskorúakra kiélezett, kattintásvadász tartalmak.

A probléma azonban nem csupán erre az egyetlen oldalra koncentrálódik. Így várhatóan 2020-tól egyre több közösségi oldalon és applikáción belül kap nagyobb hangsúlyt a fiatalkorú felhasználók védelme.
Ez olyan változás, ami sok tartalomgyártó életét nehezíti meg. Azonban mindenképp pozitív hatással lehet a felhasználókra. Így ha a közösségi médiával foglalkozol, mindenképp oda kell rá figyelned 2020-tól!


A közösség mindenek felett


A kétezer-tízes évek első felének legkomolyabb trendjét a brandépítés jelentette. A legtöbb márka arra törekedett, hogy kialakítsa maga köré saját, professzionális és emlékezetes arculatát.

A trendek alakulásával azonban úgy tűnik, a márkaépítés háttérbe került. A jövőt az interaktív kommunikációban és a közösségépítésben kell keresnünk.

Minél közvetlenebben viselkedsz ügyfeleiddel, annál egyszerűbb a közösségi élmény kialakítása és annál könnyebben alakíthatod ki lojális követői és vásárlói bázisodat az interneten. A közösség erejét pedig mi sem képes megmutatni jobban, mint az influencer marketing fellendülése.

Ez a trend várhatóan idén sem fog csillapodni, és a hatalmas követőszámokkal rendelkező véleményvezérek mellett az úgynevezett nano influencer-ek is egyre népszerűbbek lesznek

Ha szeretnél tehát hatékonyan hirdetni a közösségi médiában, vigyázó tekinteted fordítsd bátran az 1000 és 10.000 követővel rendelkező, kevésbé ismert, ám aktív követőbázissal rendelkező influencerek felé!

Ehhez a hatékony közösségi média kezeléshez biztosíthatunk számodra némi segítséget, csak keress meg minket!

Forrás: marketingland.com


Szubjektív Média