Kövessen minket a Facebookon!

Az Instagram felveszi a kesztyűt az online zaklatók ellen

Egyre több újításról hallani mostanában az Instagram háza táján, ami nem véletlen. A fejlesztők szerint a folyamatos megújulás egyik fő célja, hogy egy olyan platformot hozzanak létre, ahol anélkül mutathatjuk meg egyéniségünket, hogy félnünk kellene a negatív kritikától és az internetes zaklatástól.

Az applikáció készítői most új funkciót tesztelnek annak érdekében, hogy ez irányú törekvéseiket megvalósítsák.


Egyre nagyobb probléma az online zaklatás


Az internetes anonimitásnak köszönhetően egyre nagyobb problémát jelent a „cyberbullying”, azaz a felhasználókat érő online zaklatás. A jelenség sajnos nem csak az Instagram szerves velejárója, minden online platformon jelen vannak azok a rosszindulatú elemek, akik mások sértegetésében lelik örömüket.

A probléma leginkább a fiatalabb korosztály körében jellemző, azonban nem ritka az sem, hogy felnőtt felhasználók profilján találkozunk sértő, gyalázkodó, sok esetben akár fenyegető kommentekkel is.


Az Instagram minden erejével a megfékezésen dolgozik


Korábban már írtunk arról, hogy a platform elrejtené a lájkok számát. Ez az első olyan intézkedés, ami szintén a versengő fiatalok esetében jellemző „cyberbullying” visszaszorítását célozza. A közelmúltban azonban egy új funkció bevezetésével is előálltak.

A Restrict, azaz a „korlátozás” elnevezésű opció célja, hogy egyszerűbbé tegye a sértő kommentek kezelését. Lényege, hogy a nem kívánt hozzászólásokat hagyó felhasználókat anélkül némíthatjuk el, hogy erről ők tudnának. Továbbra is írhatnak posztjaink alá, ők maguk továbbra is láthatják saját kommentjeiket, többi követőnk azonban nem.

Mi pedig a korlátozás használatával továbbra is nyomon követhetjük a megjegyzéseket és szükséges esetben jelenthetjük is őket a moderátorok felé.

Hogy a Restrict valóban segít-e visszaszorítani az online zaklatás gyakorlatát, egyelőre nem tudni, azonban kíváncsian várjuk az eredményeket. Hiszen mindnyájan hiszünk abban, hogy a közösségi média mindenkié, és nem szabad hagyni, hogy ezt az élményt a „cyberbullying” gyakorlata tönkretegye.

Időszűke mellett szeretnél hatékony közösségi média jelenlétet kialakítani? Fordulj hozzánk bizalommal! Csapatunk otthonosan mozog a social media platformokon, így a vállalkozásod még nagyobb sikereket érhet majd el.


Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média