Kövessen minket a Facebookon!

5 alapszabály a hatékony tartalomkészítéshez

Nem egyszerű feladat jó minőségű tartalmat gyártani az online térben, ha az állandóan változó trendeket is követni akarod. Nem mindegy ugyanis, hogy melyik időszakban, milyen stratégia a nyerő, hiszen az elavult módszerek magas szintű alkalmazása nem vezet eredményre, akármilyen jó is vagy benne.

Ismerni kell a legújabb trendeket, és legalább néhány támponthoz ragaszkodni. Ami még fontosabb talán, hogy hiteles forrásból újra- és újra informálódni kell az újdonságokról, ha nem akarsz feleslegesen dolgozni, és persze egy halom pénzt kiadni. Összeszedtünk 5 szempontot, ami 2020-ban megállja a helyét, ha a SEO, vagyis a „search engine optimization” azaz keresőoptimalizálás a cél.


Figyelemfelkeltő téma és címadás


Válaszd ki azokat a témákat, amik sok kattintást vonzanak. Vigyázz azonban azzal, hogy ne legyen becsapás a címadás, és valóban arról szóljon a tartalom, ami a címben is felsejlik, még ha egy figyelemfelkeltő részlet is tartozik hozzá.


Kulcsszavak a keresőmotorhoz


Manapság külön alkalmazások segítségével előre ellenőrizheted, hogy mely keresőszavak azok, amik egy adott témakörben a legnépszerűbbek. Ezt nem érdemes figyelmen kívül hagyni, és a tartalomba is érdemes akár több helyen beépíteni.


Kulcsszavak a teljes szövegezésben


Nem vezet eredményre azonban egy kulcsszó végtelen ismételgetése, és stilisztikailag sem túl vonzó látvány. Érdemes tehát egy-egy kulcsszó árnyalatait, kiegészítéseit, kapcsolódó címszavait alkalmazni a teljes írásban több helyen is. Fontos, hogy egy jó írás releváns összefüggéseket és hiteles linkeket is tartalmazzon, akár belső, akár külső hivatkozást alkalmazol.


Organikus linkek a socail média segítségével


Szinte ingyen megvalósíthatod az oldalad reklámfelületeit, ha profi vagy a közösségi médiában. Némi anyagi ráfordítással és fizetett hirdetésekkel ezt tovább fokozhatod. De itt is érvényes az, hogy a mennyiség, az időzítés és az ismétlődés nem mehet a minőséggel és az aktuális trendek elvárásaival szembe!


Fejlett technológia


Ahhoz, hogy igazán ki tudd használni az aktuális előnyöket az online hirdetésekkel, tartalomgyártással kapcsolatban, mindenképp szükséged lesz profi segítségre. Ez egyrészről tanácsadók, szövegírók, marketingszakemberek bevonásával, másrészről modern eszközök használatával lehetséges. Nem kell mindenből a legdrágábbat vásárolni, ha tisztában vagy az ár-érték aránnyal.

Sokszor azonban, ezek felismeréséhez is elkél egy szakavatott szakértő.

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média