Kövessen minket a Facebookon!

A Facebook hirdetés nem tejel, csak kifosztja a marketing büdzsét?

A márkaépítés, a promóciók és az értékesítés kéz a kézben járnak. Ez az édes hármas azonban könnyen darabjaira hullik, ha szem elől tévesztesz egy-két alapvetést. Hiányos vagy eltévedt hirdetési stratégia mellett sajnos csak egy hosszabb-rövidebb csőbe dobálod a pénzt, amiből ritka, hogy bármit is viszontlátsz.

Ha szembetalálod magad ezzel a kihívással, akkor egészen addig, amíg nem derül fény a kiváltó okokra, teljesen felesleges tovább pumpálni bele a pénzt. Sokkal jobban jársz, ha kiderülnek a hiányosságok, és végre te fogod a saját nyereségedet realizálni, és nem fordítva!


A Facebook nem a köztévé!


A TV-ben és rádióban megszokott 0-24-ben ismétlődő reklámok nem kompatibilisek az online média platformokkal. Sajnos, ami a tévében még működhet, vagy jobban mondva, kikerülhetetlen, az a Facebook-on hamar unalmas, és nem kívánt tartalommá válhat.


Speciális időbeosztás


Az erőltetett menet helyet képletesen „funkcionális edzésprogramot” érdemes beiktatni, vagyis a célközönség számára leginkább optimális időben, rendszerességgel és intenzitással kell belőni a kampányokat. Nagyjából 2-3 hónap a kifutási idő, ezután érdemes váltani!


Az ígéret szép szó…


Sok érdeklődő lemorzsolódhat a figyelemfelkeltő hirdetés kattintása után is, ugyanis épp ilyenkor várják azt a megoldást, amire ígéretet tettél, amire utaltál a reklámodban. Bizalmi helyzetet eredményez, ha a landing page összhangban van a hirdetéssel.

Igaz, hogy az online térben minden sokkal gyorsabban zajlik, mint más életterületeinken, de még a rendszereknek is szükségük van 24-48 órára ahhoz, hogy a betáplált infók alapján kikísérletezzék a legoptimálisabb működést. Ehhez idő kell, amit nem érdemes türelmetlenül átugrani.

Ha szeretnéd, hogy a befektetett pénzedből a valódi célközönséget találd meg, méghozzá olyan formában, akkor és olyan információkkal, amik és amikor izgalmasak számukra, akkor írj nekünk, és dolgozzunk közösen a cél érdekében!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média