Kövessen minket a Facebookon!

Az ellenséged vagy az üzlettársad lesz a technológia?

Ismerd fel időben, és legyetek szövetségesek! A jelenkor világszínvonalon is elismert marketingszakembereinek 2 új tevékenységi körrel is kibővült a munkája: adatelemzők és technikusok is lettek mostanára, és nagyon nehéz dolga lesz annak, aki ezt nem veszi tudomásul.

Szinte végtelen tárhely és hihetetlen erőfeszítés, ami a keresőoptimalizálás, a mesterséges intelligencia alapú adatkezelés hátterében áll. Ezekkel az adatokkal kövérre hizlalt felhők bizony könnyen összecsaphatnak a fejed fölött, ha nem válsz magad is szakértővé vagy nem találsz valakit, aki szívesen besegít ezen a területen.


Mit profitálhatsz az új gépi módszerekből?


Az információk tulajdonságai közül leginkább a kiugróan növekvő mennyiségük, amivel számolni kell. Nem jobb, nem rosszabb, egyszerűen sokkal több információ áll rendelkezésedre a modern rendszerekben.

Ha irányítani szeretnéd az információt, az pont az adatmennyiség miatt sokkal kiszámíthatatlanabb, sziszifuszi munka, mint korábban bármikor. Éppen ezért szükséged van olyan technológiákra, amik az emberfeletti teljesítményt gépek segítségével képesek elérni helyetted! Mindenképp szükség van azonban arra, hogy olyan emberekkel vedd körül magad, vagy te magad is olyanná válj, aki pontosan tisztában van azzal, hogy mire képesek ezek a struktúrák.


Egyedül nem megy…


Egyre gyorsabban változnak maguk a technológiák is, ezért, ha naprakész akarsz lenni, akkor bizony mindennapos tanulásba vágod a fejszédet. Emellett nem marad időd a stratégiai tervezésre, a személyes, üzleti kapcsolatokra és persze a kreatív megoldásokra sem. Egyre inkább abba az irányba tartunk, hogy a feladatokat specialistáknak szervezzük ki, méghozzá jó esetben úgy, hogy mindenki a számára legoptimálisabb feladatkört lássa el.

Attól, hogy fél év alatt beleásod magad egy új módszerbe, nem garantált, hogy a fél év végén nem születik egy sokkal hatékonyabb helyette. Persze az állandó kapkodás nem vezet célra, azonban azzal tisztában kell lenni, hogy 10 éves távlatokra botorság lenne egy részletes marketingstratégiát lefektetni…

Kérdezz minket, ha érdekel, mi hogyan dolgozunk!

Forrás: marketingland.com


Szubjektív Média