Kövessen minket a Facebookon!

Így növelheted az online értékesítésedet 2021-ben

Kevés aktuálisabb és jövőbemutatóbb folyamat járhat a marketingesek és értékesítők fejében mostanság, mint az online boltok, webshopok, online marketing felületek csúcsformába hozása. Most megnézzük, hogy miért veszélyes a rossz felhasználói felület (UI), a túlárazás, a termékértékelés hiánya.

Hogyan húzza le a látogatottságodat a bizalmatlanságot keltő fizetési felület vagy olyan banális hibák, mint például a betöltési sebesség csigatempója? A negatívumok felsorolása helyett összeállításunkban a megoldásra koncentrálunk és jó pár hasznos tippel szolgálunk az online eladás javításához. Írásunkat Shane Barker digitális marketing tanácsadó felvetéseire alapozzuk.


A weboldaladra tekints kincsként!


Ami a legáltalánosabb, mégis kihagyhatatlan, hogy az online megjelenésedre márkaként, potenciális kincsesládaként tekints és rendszeresen foglalkozz vele. Az egyszerűség mind a megjelenésben, mind a kezelhetőségben elsődleges szempont.

A vizuális és audiovizuális tartalmak magas minősége elengedhetetlen, különösen, ha termékképekre is szükséged van. Ha igazán profi akarsz lenni, használj nyílt forráskódú tárhelyeket, hogy könnyebben szerkeszthesd az oldalt!


Tájékozódás és információ


Tömör, de velős termékleírások, hasznos mérettáblázatok vagy rajzok, műszaki térképek segítik a felhasználókat a tájékozódásban és döntésben. Ha a te oldaladon találják meg a legfontosabb összehasonlítási szempontokat, ha te tanítod meg őket a legátfogóbban egy adott témakörről, akkor várható, hogy mindez lojalitást, bizalmat ébreszt bennük.

A bevásárlókosár, a fizetési információk, ászf és kapcsolódási lehetőségek szintén a megbízhatóságot hangsúlyozzák. Akárcsak a mobilbarát elrendezés és a gördülékenyen használható menüpontok.


A vevői élmény fokozása


Jó érzés, mikor minőségi terméket vásárolsz kedvező áron, amit gondosan választottál ki és biztonságosan fizettél, ráadásul a szállítás is ingyen volt? Ezzel nem vagy egyedül. A vásárlóid is imádják, ha a kiszolgálás magas színvonalú, a telefonos vagy e-mailes ügyfélszolgálat elérhető. Az ingyenes szállítás mellett a különböző törzsvásárlói programok, marketingstratégiába építhető kedvezmények is előnyösek lehetnek.


Finomhangolt színek és stílusok


A jól átgondolt extra erőfeszítések extra bevételt is eredményezhetnek. Ilyen lehet például a színválasztás. A gombok, menüpontok színe, stílusa akár 20%-kal emelheti az eladási mutatóidat, pedig egy aprócska dolognak tűnhet. Hasonlóan működnek a lenyűgöző termékfotók, a blogok, a jól látható „call to action” címszavak. A kapcsolódó termékek, a külön válogatott akciós és új termékek hosszabb időtöltésre ösztönzik a nézelődőket.

Az e-mail marketing igazi előnye épp a nézelődők megtartása, akik ha nem is azonnal, de egy idő után szívesebben térnek vissza a már ismert oldaladra egy kedvező ajánlat hallatán. Ugyanígy a közösségi média és az e-mail is hozzásegíthet az upselling, cross-selling, de akár a down-selling sikerekhez. (A down-selling azt jelenti, hogy amennyiben gyakran üres kosárral távoznak tőled az érdeklődők érdemes egy kedvezőbb, de egyszeri lehetőséggel megcélozni őket.)

Kívánunk sok-sok elégedett és visszatérő vásárlót 2021-ben is!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média