Kövessen minket a Facebookon!

Az Instagram új kulcsszó keresési lehetőségének használata a vállalkozás növekedése érdekében

Marketing szakemberek tömegei várták érdeklődéssel a bejegyzések megtalálását könnyítő új Insta fejlesztést. Mostantól tehát nem csak emberekre, helyekre és a megszokott módon hashtag-ekre kereshetünk, hanem konkrét kulcsszavakat is használhatunk. Sokak szerint nem a legszexibb megoldást választották, mégis elvitathatatlanul hasznos lépést tettek ezzel előre!

Most megnézünk három módszert, melyek segítségével az Instagram új kulcsszó kereső funkcióját maximalizálhatod. Biztosíthatod a vállalkozásod számára az elérések növelését és a népszerűséged javítását.


Érj el új ügyfeleket!


Talán a legformabontóbb a változásban, hogy nem csak fix hashtag-ekre, hanem bármilyen kulcsszóra kereshetsz, így könnyebben szerezhetsz új követőket is! Hogyan? Nem kell megvárnod azt, hogy a hashtag-ed híres legyen, hogy a leírásodban elhelyezett címszavak pontosan azok legyenek, amik a konkurenciánál vagy valamilyen hirdetésben elhangzottak szerint, hanem bármilyen témába illő, profilba vágó szó befutó lehet. Arra persze figyelj oda, hogy lehetőség szerint célirányosan, érthetően és tudatosan fogalmazz a termékedről!


Piackutatás és versenyelemzés


Ha kicsit továbbmegyünk, az is világosan körvonalazódik, hogy ezzel a „Google kereső”-szerű verzióval a piackutatás és a piaci szereped meghatározása, a találati listán elfoglalt helyed is sokkal monitorozhatóbbá válik. Gondolj csak bele, ha egyszerűen rákeresel a termékedre vagy a leírásod jellegzetes kulcsszavaira, máris ellenőrizheted, hogyan teljesítesz. Biztos, hogy ezzel kapcsolatban is várhatók majd üzleti, marketinges eszközök, amik ezt manuális keresgélés nélkül is elvégzik helyetted, de addig is a saját oldalad számainak megfigyelése is irányadó lehet!


A kulcsszavak jobban teljesítenek, mint valaha


Hasonlóan a fenti két szemponthoz, a harmadik pont a helyes kulcsszavazás és ennek előnyei. Könnyen lehet, hogy korábban elveszítettél, kihagytál olyan potenciális ügyfeleket, akik egyszerűen a hashtag-ek vagy épp a hiányuk miatt nem találtak rád. Aki eddig is helyesen és optimálisan használta a kulcsszavakat, annak könnyű dolga lesz, aki pedig most kezdi el, annak egy magasan megtérülő befektetés lehet.

Bár az Instagram kulcsszó-keresés hozzáadása nagyon hétköznapi frissítésnek tűnhet, izgalmas elgondolkodni azokon a lehetőségeken, amelyek a közönség és a konverziók bővítéséhez segítenek hozzá ezáltal!

Lennének a kérdéseid a közösségi médiával kapcsolatban? Nyugodtan keress minket, nézzük meg, mit tudnánk segíteni Neked!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média