Kövessen minket a Facebookon!

Az Insta Peek néven új funkciót fejleszt

Épp, amikor kezdtük azt hinni, a BeReal már nem menő, az Instagram készül új életet lehelni ebbe a trendbe. Érkezik a Peek funkció!


Ösztönzés valódisággal


Az Instagram koncepciója az, hogy egy úgynevezett Peek funkcióval ösztönzi majd a felhasználók interakcióit. A Peek lehetővé teszi, hogy szerkesztetlenül, filterek nélkül, gyorsan megosszunk egy-egy pillanatképet az életünkből. A képeket az elgondolás szerint az inboxba kapnák az ismerőseink.
Nem kell majd mást tennünk, mint a mosolygó kamera ikonjára koppintani, rögzíteni és elküldeni a képet anélkül, hogy bármit változtatnánk rajta. A címzett pedig csak egyszer nézheti meg, mielőtt örökre eltűnik (a kép, és nem a címzett).


Hasonlít a BeRealhez


Egyszerű, valós idejű képek küldése a funkció célja, a hétköznapi élet dokumentálása. A fejlesztést az ösztönözte, hogy sok Insta-felhasználónak elege van az agyonfilterezett, mesterséges képekből és a fogyatkozó hitelességből.
Talán egy nagyobb platform, mint az Insta, sikeresebben tudja majd fenntartani ezt a funkciót, mint a BeReal, ami már nem megy túl jól, és az életben maradásért küzd.

Ha szívesen olvasnál még a privát megosztás felé hajló trendekről és az Insta új fejlesztéséről, kattints!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média