Kövessen minket a Facebookon!

Összefoglaló a digitális marketing témáiról, vitáiról, trendjeiről

Mára már a social media automatikus illusztrációja és elvitathatatlan előnyt élvező óriása a Facebook és partnerei. Befolyásuk szintén megkérdőjelezhetetlen, ha globális marketing trendekről beszélünk. Az Instagram és a WhatsApp beolvasztásával hatalmas hálózatot ölel fel a giga vállalat. Világszinten meghatározó trendekre és változásokra, ezzel párhuzamosan pedig ellentétekre és nagy kérdésekre is rámutathatnak tapasztalatukkal. A felmérés 2019 áprilisától 2020 szeptemberéig terjed.

Itteni 3 részes sorozatunkban bemutatjuk a 2020-as év legjelentősebb kérdéseit, vitáit az Instagram és a Facebook „The topics and trends report” elnevezésű éves kiértékelője alapján. Lesz szó a szórakoztatásról, az életstílusokról, a személyes igények változásáról, a covid hatásairól, de első körben a tanulásról és tudatosságról lesz szó. Megnézzük, hogyan változnak, merre mutatnak az emberek információszerzési szokásai és a gyakorlati felhasználásuknak metódusa.


A könyvolvasás szeretete


Ausztráliában rengetegen olvasnak szabadidejükben, egyre többen ezt a kikapcsolósási formát választják a hétköznapok zűrzavarában. Az online illetve táblagépes, e-book olvasási lehetőséggel a kisebb könyvkereskedések is előnyre tudtak szert tenni az elmúlt évben.


Brazíliában az elektronikus oktatás emelkedett kiBrazíliát a távoktatás fejlesztésével kapcsolatban emeli ki a tanulmány, ugyanis a covid járványnak „köszönhetően” még több távoli, eldugott helyre sikerült eljuttatniuk a tantermek és pedagógusok jelenlétét. Ráadásul ez a módszer világszerte közelebb hozhatja a Z generációt is az élvezetes tanuláshoz.


Tudatosság és közös fellépés


Kétségkívül az Egyesül Államokban volt az elmúlt időben leghangosabb a faji egyenlőtlenségek elleni küzdelem a sokat hangoztatott Black Lives Matter mozgalom kapcsán. Ez a mozgalom rámutatott a társadalmi összefogás lehetséges méreteire, hiszen óriási tömeget mozgatott meg.

Ezen trendek mentén jól látszik, hogy az emberek időt és pénzt fordítanak az érdekképviseletre, szeretnének hangot adni a politikai, önkormányzati döntésekkel kapcsolatos véleményüknek, és ezzel változást is hozni a kormányzásban vagy akár a kisebb, hétköznapi dolgokban is.

Te is hallattad a hangod idén valamilyen mozgalom vagy társadalmi cél kapcsán? Gondolod, hogy rejteget számodra is egy-két remek információt a legújabb e-bookok sokasága? Ezek a trendek, ezek a lehetőségek legtöbbünk személyes életét és a vállalkozásainkat is érintik, ezért is fontos, hogy észrevegyük és a lehető legjobban használjuk is őket!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média