Kövessen minket a Facebookon!

Vegyesek a vélemények az Instagram „Yours to Make” kampányáról

A múlt héten az Instagram tartott egy sajtótájékoztatót, ahol bemutatták a legújabb „Yours to Make” kampányukat, amivel a platformon való kapcsolatlétesítés előnyeit kívánják hangsúlyozni.


A részletekről még nincsenek pontos adatok


Az Instagram beharangozta a kampányt, ugyanakkor konkrét elemeket nem közölt belőle. Egyedül egy másfél perces videót és egy rövid közleményt tártak a nyilvánosság elé:

„A Yours to Make kampány azt hangsúlyozza, hogyan tudod magad felfedezni az Instagram segítségével. A fiataloknak még nincs kifejlett személyisége , hanem folyamatosan változik: akár a fontos találkozásokon, a felfedezéseken, az új hobbikkal való kísérletezésen vagy a gondolataik megosztásán keresztül.”


Egyes vélemények szerint vannak ellentmondások a kampányban


Talán már eddig is sejthettük, hogy az Instagram rossz hatással lehet a fiatal lányok és a felnőtt nők önértékelésére egyaránt. Viszont az elmúlt hetekben ez a feltételezést meg is erősítették. A Facebook jelentései nyilvánosságra kerültek, amiben a következő adatok szerepelnek. A felmérésben részt vett…

  • fiatal lányok 32%-a érezte magát rosszabbul a bőrében az Instagramon népszerűsített testideál miatt
  • tinédzserek szerint az Instagramnak is szerepe van a depresszió és a szorongási ráta növekedésében
  • brit felhasználók 13%-a, míg az egyesült államokban élő felhasználók 6%-a tartja felelősnek a platformot a tinédzserek öngyilkossági hajlamaiért

Emiatt a „Yours to Make” kampány üzenete egyes embereknek ellentmondásosnak hangzik a visszajelzések alapján… jogosan. Ezt talán az is megerősíti, hogy a kampány videójában is vannak olyan elemek, amik utalhatnak arra, hogy a felhasználók kritizálják és kibeszélik egymást a platformon (lásd, amikor a videó elején összesúgtak a vakuzó alakok a sötét háttérben).

Ugyan a visszajelzések igencsak vegyesek, de kíváncsiak vagyunk arra, hogy az Instagram mit hoz ki ebből a kampányból és hogyan reagál annak jogos vádjaira.

Vállalkozóként úgy érzed, segítségre van szükséged a social média tevékenységekben? Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média