Kövessen minket a Facebookon!

A TikTok felmérésekkel segíti a platformon való hirdetést a Black Friday szezonban

A TikTok még vonzóbbá kívánja tenni a platformot a hirdető márkák számára. Nézzük is, hogy ezt milyen módon teszi meg az idei Black Friday kontextusában.


A TikTok bizonyítottan ösztönzi a vásárlásokat


Talán ezen nem is lepődünk meg, hiszen az alkalmazás algoritmusa magában hordozza azt, hogy könnyebben lehet vonzóvá tenni egy terméket egy videóban. Hiszen rövid videóformátumban sokkal egyszerűbb meggyőzni a nézőket.

Azonban ezeket a feltételezéseket felmérések is megerősítik. Az alkalmazás kutatásai szerint azon felhasználók közül, melyek vásároltak valamit a Black Friday akció keretei között, 80%-nál játszott szerepet egy TikTok videó a vásárlás melletti döntésben. Ezen felhasználók közül 40% nyilatkozott úgy, hogy megvenne egy terméket, ami egy TikTok videóban jön vele szembe.


Segédvonalak a márkáknak a platformon folytatott Black Friday kampány elkészítéséhez


A TikTok teljes mértékben tisztában van vásárlás ösztönző erejével. Emiatt folyamatosan dolgozik azon, hogy minél vonzóbbá tegye a márkák számára a hirdetést.

A többi alkalmazás mintájára a TikTok is megosztott pár kulcstényezőt a felhasználók vásárlási szokásaival kapcsolatban. Az alkalmazás egyik legjelentősebb mondanivalója, hogy érdemes nagyon korán elkezdeni a promóciókat. Persze, most jogosan gondolhatnánk azt, hogy minden applikáció azt mondja, hogy kezdjük korán a hirdetést, hiszen ezzel több reklámból származó bevétel jön be.

Ezt az állítását a TikTok alátámasztotta adatokkal is: állítása szerint tavaly október második hetében megkétszereződtek a megtekintések a blackfriday hashtag alatt, ami a Black Friday napján tetőzött és egészen karácsonyig magas maradt.

A felmérések szerint a TikTok felhasználók 35%-kal több gamer eszközt, 32%-kal több ajándékot, 20%-kal több kozmetikai cikket, 16%-kal több elektronikai terméket és 15%-kal több ruházati terméket vásárolnak a Black Friday-en más platform felhasználóihoz képest.

Ha szükséged lenne némi segítségre a social média tevékenységedben, nyugodtan vedd fel velünk a kapcsolatot.

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média