Kövessen minket a Facebookon!

Könnyebbé és eredményesebbé válhat a hirdetés a Snapchaten!

Ugyan a Snapchat-et marketingre használni Magyarországon nem elterjedt gyakorlat, de a nyugati országokban mára már beágyazódott a nagyobb cégek hirdetési stratégiájába.

Ezzel a platform is teljesen tisztában van, ezért a többi közösségi média platform mintája alapján folyamatosan azon dolgozik, hogy könnyebb és eredményesebb lehessen a hirdetés a saját felületén. Nemrég új hirdetés célzási módok is debütáltak az app-on.


Csak az appon belüli tevékenységet veszik figyelembe az új célzási lehetőségek


Egyre több szabályozást iktatnak be a személyes adatok védelmének ügyében, ami nem meglepő. A social média platformok szinte minden tevékenységünkről és személyes adatunkról tudnak. Ez önmagában talán nem lenne probléma. Viszont egyre többen fejezik ki aggodalmukat azzal kapcsolatban, hogy a közösségi média felületek a megszerzett adatok segítségével optimalizálják a cégek fizetett hirdetéseit.

Emiatt, ha egy social média platform a következő szintre kívánja emelni a hirdetések célzását, sokkal átgondoltabb módon kell ezt megtennie, mint mondjuk 5 évvel ezelőtt. A Snapchat is így tett. Az új célzási módok csak olyan információkat használnak fel, amik az app-on belüli tevékenységből származnak.


Milyenek az új lehetőségek?


Az app-on belüli tartalomfogyasztás általi célzás: az app felméri, hogy a célközönséged milyen jellegű tartalmakat és milyen témájú kontenttel foglalkozó tartalomgyártókat követ, és ez alapján céloz.

Kamera használat: felmérésre kerül, hogy a célközönséged milyen gyakorisággal veszi igénybe az AR lencséket és milyen filtereket használ a Snapchaten belül.

Célcsoportok összehasonlítása: össze tudod hasonlítani, hogy a te célközönséged miben különbözik más csoportoktól. Így rálátást kapsz arra, hogy milyen egyedi tulajdonságok jellemzik az ideális vevődet a platformon.

Nehézségeid vannak a social média tevékenységedben? Nyugodtan vedd fel velünk a kapcsolatot.

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média