Kövessen minket a Facebookon!

Jönnek az Instagram Reels hirdetések

Nem is olyan rég vált hazánkban is elérhetővé a Reels, az Instagram saját TikTok klónja, mely főként rövid, zenés klipek publikálását teszi lehetővé és kiváló eszköz lehet a videómarketingesek számára.

…és habár a Reels még gyerekcipőben jár, az Instagram máris igyekszik kihasználni a benne rejlő üzleti lehetőségeket. Ennek érdekében több régióra is kiterjeszti a Reels hirdetések tesztelését.


Az első tesztidőszak sikeresnek bizonyult


Úgy tűnik, az Instagram sikeresnek nyilvánította a Reels hirdetések első tesztidőszakát. A hivatalos információk szerint ugyanis a fejlesztők azt tervezik, hogy a korábbi országok mellett további régiókra is kiterjesztik az új funkción belül a szponzorált tartalmak elérésének lehetőségét.

A múlt hónapban a platform Indiában, Brazíliában, Németországban és Ausztráliában kezdte meg a hirdetési lehetőségek tesztelését, az AdWeek szerint pedig hamarosan a kanadai, franciaországi, brit és egyesült államokbeli márkák is fizethetnek azért, hogy az Instagram Reels felületén építsenek követőbázist.


Hogyan működnek a Reels hirdetések?


Az Instagram történetek használata kiválóan alkalmas arra, hogy megmutasd magad a világnak. A Stories funkciót ugyanis naponta több mint 500 millió felhasználó használja, a hírcsatorna tetején való elhelyezkedésnek köszönhetően pedig mindig szem előtt van.

A hatékony, kreatív történetek létrehozása persze mindig kihívást jelent, ám nagyszerű módja az alkalmazáson belüli jelenlét kiépítésének és figyelem felkeltésének.


Fektess nagy hangsúlyt a vizualitásra


A TikTok hirdetésekhez hasonlóan a Reels hirdetések a felhasználók hírcsatornáján, a többi videóval együtt jelennek meg. A profil ikon alatt egy „Szponzorált” címkét tartalmaznak, jelezve ezzel azt, hogy fizetett promóció részei. A Reels hirdetései a jövőben lehetővé teszik a felhasználók számára azt, hogy a YouTube vagy a TikTok rendszeréhez hasonlóan pénzt kereshessenek saját tartalmaikkal, így hamarosan az influencerek egyik újabb, kedvenc platformjává válhat.

Amennyiben a fizetett hirdetések felkeltik a cégek és a véleményvezérek érdeklődését, abban az esetben az Instagram Reels hamar rohamos fejlődésnek indulhat, és talán még az is előfordulhat, hogy sikerül leköröznie ihletőjét és jelenlegi legnagyobb piaci riválisát, a TikTok-ot.

Felmerült benned egy kérdés a cikk alapján, segítséget keresel oldalaid működtetéséhez, lépj kapcsolatba velünk!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média