Kövessen minket a Facebookon!

A Facebook új hirdetés-testreszabása

A Facebook új opciót vezet be a hirdetési beállításokban, ami sok vállalkozó számára nagy örömhír. Manapság igen nagy a verseny az online térben és a közösségi média platformok mindent megtesznek azért, hogy az esetleg kevesebb tudással rendelkező felhasználók is használható hirdetéseket hozzanak létre.


Új szempont a Facebook hirdetésekkel kapcsolatban


A Facebook új opciója a „Szöveg optimalizálása személyenként” elnevezésű újdonság. Ha ezt a lehetőséget választjuk, akkor az algoritmus maga választja ki, hogy az elsődleges feliratot, a címsort vagy a leíró szöveget emelje ki a felhasználó számára. A Facebook rendszere ezt úgy határozza meg, hogy elemzi a felhasználók reakcióit.

Ezáltal előfordulhat az is a hirdetéseknél, hogy a címsort elsődleges szövegként jelenítse meg, vagy fordítva. Ha mi például a hirdetés címsoraként „tavaszi akciót” állítottuk be, a „mindenki számára elérhető divat” pedig a fő üzenet, a Facebook dönthet úgy, hogy felcseréli a kettőt annak alapján, hogy mit határoz meg az adott néző eddigi reakcióit figyelembe véve. Ez egy igen hatékony megközelítés lehet, érdemes tesztelni.


Eddig is volt hasonló


A Facebook 2019-ben hozzáadott már egy hasonló elveken alapuló funkciót, ami lehetőséget ad a hirdetőknek arra, hogy egyetlen kampányban adják hozzá a hirdetés szövegének több változatát is. Ez alapján választ az algoritmus a felhasználók viselkedése szerint. Ezek a funkciók valóban javíthatják az eredményeket.

Egy kísérletet legalábbis biztosan megér, hiszen új viselkedési trendeket és megközelítéseket tárhat fel, melyeket korábban nem vettünk figyelembe.  Az opció még nem elérhető minden felhasználó számára, de úgy tűnik, hogy nemsokára szélesebb körben lesz használható.

Keress bennünket, ha úgy érzed, segítségre van szükséged oldalaid fejlesztésében!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média