Kövessen minket a Facebookon!

A Facebook audio szobái egyenlőek a Clubhouse leszámolásával?

A Facebook egyre több infót csepegtet a hamarosan bevezetésre kerülő audió funkcióiról. A giga platform eszméletlen előnnyel indul más népszerű kezdeményezésekkel szemben, jelen esetben a Clubhouse ötletét másolja le és illeszti be a globális hálózatába.

Minek köszönhető a Facebook sikere a másolások terén? Hogyan igyekszik egyre népszerűbb audiovizuális eszközöket fejleszteni? Mi várható már akár idén nyáron? A közszereplők is helyet kapnak? Máris mutatjuk!


Milyen új funkciókról van szó?


Számos új audio eszköz bevezetéséről tett bejelentést a Facebook nemrégiben. A Clubhouse által vezetett trendet igyekszik besöpörni, amihez a járvány időszaka még az eddigieknél is ideálisabb terepet biztosít. A Facebook és Messenger szobák kizárólag hangalapú verzióit, illetve a csoportokon belül is létrehozható audio szobákat vezetik be.

Ezek később arra is alkalmasak lennének, hogy egyszeri díj megfizetése után váljanak elérhetővé, tehát az előadók, tanácsadók, műsorkészítők is alternatív színpadként, fizetős podcast-ként használhatnák. Igen, a podcast, vagyis a beszédet rögzítő és később visszahallgatható verzióban elérhetővé tévő fejlesztés is várható.


Hogyan söpörheti el a Facebook a Clubhouse-t?


A Facebook utolérhetetlennek tűnő előnye a havi 1,8 milliárd felhasználóval és a csoportok eszméletlenül széles társadalmi kiterjedésével könnyedén képes lehet leigázni a pármilliós elérésű ötletadóját. A hírcsatornák, sztorik, a Messenger, a közös csevegések, az azonos érdeklődésű közösségek csoportjai rengeteg embert tömörítenek egy helyre.

A társadalmi szerveződések és szociális viselkedésünk ismeretében előnybe kerül a Facebook, ha mindezt, amit felsoroltunk egyetlen platformon tehetik meg a felhasználók. Kezdetben a közszereplők is helyet kapnak a hangszobák létrehozásában. Az új szobák egyébként privát, vagy nyilvános módon is létrejöhetnek. A Facebook Stars adományozó rendszeren keresztül pedig a támogatásra, pénzgyűjtésre is lesz lehetőség.


Mesterséges intelligenciával a hangminőségért


A hangminőség kapcsán felmerülő kérdéskörre a Facebook azt is kifejtette, hogy a mesterséges intelligencia fejlődésével varázslatosan nagyszerűvé tehetjük a hangminőséget még akkor is, ha egy forgalmas utcasarkon veszünk fel valamit.

Az audio klipek funkció nem teljes újdonság, azonban rengeteg fejlődésen fog átesni a közeljövőben. A történetek hátterébe a Facebook hanggyűjteményéből választhatunk odaillő zenéket, hangeffekteket, és még hangsávokat, szűrőket is egyre nagyobb számban beépíthetünk majd a repertoárba. Az audio klipek és a megosztási lehetőségek tehát várhatóan már idén egy újabb szintre lépnek, amire érdemes lesz odafigyelni!

Ha kérdésed lenne marketing témában, nyugodtan keress meg bennünket vele!

Forrás: socialmediatoday.com


Szubjektív Média